Betrouwbaar, overzichtelijk en aantrekkelijk

Omschrijving

Medians is een online platform waarop je een overzicht vindt van actuele medische onderzoeken. Een website met zeer betrouwbare gegevens dus. De kunst is om al deze informatie op een overzichtelijke manier te verwerken. Of ons dat gelukt is? Bewonder de nieuwe website met je eigen ogen!

Doel

Redkiwi werd gevraagd een website bouwen die mensen triggert om medisch proefpersoon te worden. De vorige website van Medians was verouderd en visueel niet echt aantrekkelijk. En om zowel de Nederlandstalige, Duitstalige als Engelstalige proefpersonen te benaderen, bestonden er drie aparte domeinen. Kortom: tijd voor een website met een geheel nieuw jasje, met meerdere talen onder één domein.

Resultaat

Too much information? Nee hoor! We hebben de grote hoeveelheid informatie overzichtelijk weten weer te geven op de website. Zo hebben we bijvoorbeeld gebruikgemaakt van korte animatievideo’s en hebben we de informatie in een vraag & antwoord-structuur gegoten. Zo vindt de bezoeker de nodige informatie in één oogopslag. Ook kozen we voor zachte kleuraccenten voor een prettige leesbaarheid.

Rick (back-end developer bij Redkiwi): ‘Om het zoekproces van de websitebezoeker zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben we gebruikgemaakt van filters en een slimme zoekfunctie. Je kunt filteren op variabelen zoals geslacht, onderzoekscentrum en locatie. De pagina herlaadt geruisloos en snel, waardoor je direct een onderzoek vindt waarvoor je in aanmerking komt. Daarnaast hebben we een kaart geïmplementeerd die laat zien waar actuele onderzoeken plaatsvinden.’

Bureau(s) waarmee is samengewerkt

Overige informatie

‘De samenwerking met Redkiwi verliep heel soepel. Je merkt dat ze veel ervaring hebben en hun portfolio sprak ons erg aan, vooral qua look-and-feel. De werksessies waren prettig om elkaar beter te leren kennen, maar ook om onze doelgroepen uit te diepen. Nadat we alles in kaart hadden gebracht, gingen we langzaamaan naar de designfase. Via Invision kregen we de designs te zien, waardoor we meteen al een goed beeld hadden van het uiteindelijke design’, aldus Medians zelf

‘En het design werkt! Wij draaien onze website actief in de landen Nederland, België en Duitsland waar wij respectievelijk de volgende verhoogde conversiepercentages hebben gerealiseerd:

– Nederland +35%;
– België +35%;
– Duitsland +50%.

Een significante toename dus.’

Redkiwi

Rotterdam
Redkiwi
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe