De kracht van de verbinding middels storytelling

Omschrijving

Een nieuwe website voor de GHOR Brabant Midden-West-Noord vol verhalen. Voor iedere doelgroep een ander verhaal, want de GHOR heeft een belangrijke functie voor iedereen.

Doel

De GHOR heeft een belangrijke rol in de Nederlandse samenleving. Een groot deel van de bevolking is zich hier helemaal niet van bewust. Niemand weet wat de GHOR precies doet en wie ze zijn. Partners weten soms ook in mindere mate wat de toegevoegde waarde van de GHOR is. De focusdoelgroep van de nieuwe website is dan ook de partners, waarbij je kunt denken aan: ambulancedienst, verpleeg- en verzorgingstehuizen, de meldkamer, vergunningverleners voor evenementen en veiligheidspartners.

Resultaat

Aanpak
Tijdens een strategische sessie met diverse personen uit de keten zijn de doelgroepen vastgesteld. Op basis hiervan zijn persona’s in kaart gebracht. Het team van Estate heeft de product owner Monique geholpen bij het toepassen van storytelling. Dé manier om mensen te raken, te zorgen voor herkenning en bovenal: onthouden te worden.
Door in de organisatie de rol van journalist aan te nemen, heeft Monique veel content verzameld die recht uit het hart van de mensen komt. Het team van Estate heeft Monique vervolgens begeleid om hier een lopend verhaal van te maken, waar de eerder vastgestelde persona’s zichzelf in kunnen herkennen.

Resultaat
Een website vol met verhalen die niet alleen een informatieve functie heeft, maar ook verbind. Op basis van het Sitecore experience platform is een soort “blokkendoos” ontwikkeld, welke Monique voldoende flexibiliteit geeft om per story een unieke lay-out te gebruiken. Het team blijft haar begeleiden om ook de volgende ambitie te bereiken. Via social media worden per jaar een aantal stories gedeeld. De GHOR gaat ondertussen uiteraard gewoon door met dat wat zo belangrijk is: de verbindende factor zijn tussen zorg- en veiligheidspartners én de burger.

Estate Digital

Tilburg
Estate Digital
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe