De SoundtraQ van mijn leven

Omschrijving

Maak een reis door jouw leven in hits met de SoundtraQ van mijn leven. Bekijk hem op YouTube, luister hem op Spotify of deel hem via Facebook, WhatsApp of Twitter." Op basis van persoonlijke gegevens, uitgebreide muziekkennis en een uniek algoritme maakt de app voor elke gebruiker een persoonlijke soundtrack.

Doel

Qmusic bestaat 10 jaar. Dankzij jou; "10 Jaar Q, THX to you". In augustus 2015 viert Qmusic dat groots met een serie openbare evenementen in Nederland. Gillz werd gevraagd om luisteraars die hier niet heen kunnen komen een online ‘cadeau’ te geven; een sympathieke activatie, gebaseerd op muziek. De gestelde doelstelling was om online minimaal 10.000 unieke 'cadeaus' uit te delen.

Resultaat

Samen met Qmusic ontwikkelde Gillz het concept SoundtraQ van mijn leven. Van idee naar mockup en de finetuning ging in nog geen week. Waarna Gillz kon beginnen met de ontwikkeling. Het complete concept is in 6 weken samen uitgedacht, gerealiseerd, getest en succesvol gelanceerd. Dit komt o.a. door onze korte lijnen en Kanban methode.

Tijdens de viering van het tienjarig bestaan van radiostation Qmusic in augustus zijn er 14.000 SoundtraQs gemaakt en is er meer dan 10.000 uur muziek geselecteerd, geluisterd en gedeeld via de app.

De SoundtraQ is nu een vast onderdeel van de Qmusic-app.

Gillz

Alphen aan den Rijn
Gillz
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe