Debijbel.nl van het NBG

Omschrijving

Gopublic mocht in samenwerking met het Nederlands Bijbelgenootschap een schitterende responsive applicatie ontwikkelen voor het online lezen, vergelijken en bestuderen van de Bijbel.

Doel

De bijbel is een bijzonder omvangrijk boek en het wordt er niet minder op als er tientallen vertalingen van de inhoud zijn en nog eens honderden aanvullende bronnen, van documenten tot schilderijen en zelfs archeologisch materiaal. Aan Gopublic de taak om ervoor te zorgen dat mensen dat allemaal op één plek in een fractie van een seconde, bij wijze van spreken dan, kunnen doorzoeken. Er waren daarom een geavanceerde zoekfunctie en navigatie nodig om snel het juiste hoofdstuk te kunnen vinden en om er gemakkelijk doorheen te kunnen bladeren.

De online bijbel moest ook interactief zijn, in die zin dat bezoekers bijvoorbeeld hun voorkeuren kunnen opslaan, notities kunnen maken of zelfs bijbelverzen op een gemakkelijke manier kunnen delen op social media. Bovenal moest de applicatie op debijbel.nl responsive zijn, zodat het boek overal op alle devices te raadplegen is.

Het Nederlands Bijbelgenootschap wilde daarnaast graag met een CRM systeem verschillende customer journeys ontwikkelen en lezers richting een lidmaatschap bewegen.

Resultaat

Uiteindelijk is het één van de meest complexe applicaties geworden die Gopublic tot nu toe heeft gemaakt. Er is een enorme hoeveelheid content ontsloten op debijbel.nl, die inmiddels online volledig te doorzoeken is. Er zijn verschillende versies en vertalingen van de bijbel beschikbaar en de vele honderden bronnen staan op relevante plaatsen in onder andere de bijbeltekst zelf. Alle tekst is makkelijk te vinden of te doorzoeken met een handige zoekfunctie en fijne navigatie.

We hebben een aantal koppelingen gemaakt met het CRM systeem van het Nederlands Bijbelgenootschap zodat zij diverse customer journeys kunnen ontwikkelen en bezoekers en lezers te stimuleren lid te worden.

Je kunt stukken markeren, notities maken en opslaan bij bepaalde gedeelten in de bijbel, en je favoriete verzen op social media delen. En dat allemaal razendsnel! Een technische uitdaging, die ons inziens goed gelukt is.

Overige informatie

+ Voeg case toe