Dubai Airports App

Omschrijving

De Dubai Airports app biedt bezoekers van beide luchthavens in Dubai (DXB, DWC) alle informatie die zij nodig hebben tijdens hun bezoek aan beide luchthavens. De app is beschikbaar voor iOS en Android-apparaten en Dubai Airports biedt als eerste luchthaven haar app ook voor Apple Watch en Android Wear aan.

Doel

Dubai Airports wil met haar app de beleving van haar miljoenen bezoekers verrijken. Hierbij is het een uitdaging om deze bezoekers van informatie van beide luchthavens te voorzien. In eerste instantie lag de focus op het voorzien van vluchtinformatie via iOS en Android toestellen. Onder de noemer ‘while you are here’ hebben we daarnaast ook sterk de focus gelegd op de verschillende faciliteiten op en rondom het vliegveld waaronder het retail en horeca aanbod van Dubai Duty Free.

Een tweede doel van onze samenwerking met Dubai Airports was de beleving van early adopter passagiers extra verrijken. Hoe? Door altijd up-to-date vluchtinformatie te bieden, met maar één tap op hun pols. Om zoveel mogelijk passagiers deze smartwatch experience te bieden hebben wij een smartwatch app ontwikkeld voor zowel Android Wear als WatchOS.

Resultaat

Samen met Dubai Airports hebben we een alles omvattende app ontwikkeld die bezoekers van beide luchthavens alle informatie biedt die zij nodig hebben voor en tijdens hun bezoek.

De app biedt naast up-to-date vluchtinformatie (met bookmarking, live alerts en de mogelijkheid om je vlucht te delen met anderen) ook gepersonaliseerde ‘journey planning’. Wat houdt dit in? De app maakt het met haar interactieve kaarten mogelijk om een gepersonaliseerde route langs jouw favoriete winkels en restaurants te maken. Daarnaast is het door de integratie van Google Maps ook mogelijk om een vlucht online te volgen.

Met de Dubai Airports smartwatch app (Apple WatchOS en Android Wear) krijgen passagiers snel en gemakkelijk toegang tot de laatste status van hun vluchten door simpelweg deze vluchten op te slaan op de mobiele app. De smartwatch app biedt naast de huidige vluchtstatus ook live aankomst- en vertrektijden en terminal, gate of bagage informatie.

M2Mobi

Amsterdam
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe