Dynamic Video Facebook Ads

Omschrijving

Is *jouw stad* binnenkort een Porsche rijker? Dit was het bericht dat werd verzonden aan potentiële Porsche-eigenaren in heel Nederland. Samen met Porsche Nederland hebben we dynamische videocampagne opgezet om awareness te creëren rond de 'Porsche Approved Occasions Days'. En met succes! De dynamische-advertenties werkte beter dan de generieke versie.

Doel

StoryTEQ heeft samen met Porsche Nederland een campagne opgezet om awareness te creëren rond de 'Porsche Approved Occasions Days'. De uitdaging voor Porsche was om de juiste doelgroep op een effectieve manier te benaderen op Facebook en hen zo naar de dichtstbijzijnde dealer te krijgen

Resultaat

Samen met Porsche Nederland hebben we een campagne opgezet om te onderzoeken of dynamische videoadvertenties kunnen helpen dit doel te bereiken. Dus in plaats van dat iedereen dezelfde advertentie te zien kreeg, kregen de specifieke doelgroepen gepersonaliseerde videoadvertenties te zien. Deze doelgroepen waren mensen uit hogere economische klasse en mensen die geïnteresseerd zijn in Porsche. De advertenties zijn op Facebook gedistribueerd en aangepast aan de voorkeuren van de kijker op basis van de beschikbare data. Op deze manier konden ze op basis van hun locatie naar de juiste dealer worden gestuurd. Dankzij onze dynamic video platform was er nog meer mogelijk! Niet iedereen houdt van hetzelfde model, dus waren er verschillende modellen gericht op verschillende groepen.
Werkte de dynamische videoadvertentie beter dan de generieke videoadvertentie? Ja! De dynamische videoadvertentie resulteerde in een toename van een Click-through rate (CTR) van 132% in vergelijking met de generieke videoadvertentie. Dit leidde tot een daling van de kosten per klik van maar liefst 37%.

Overige informatie

StoryTEQ

Amsterdam
StoryTEQ
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe