Een activerende website met Drupal cms

Omschrijving

Voorop lopen
Het zit in het DNA van de SP om te vertellen waar ze voor staan en wat ze willen bereiken in de samenleving. Ze willen voorop lopen. En niet alleen in de politiek, maar ook met hun website.

Doel

Hoe activeer je nieuwe leden?
In de politiek is het belangrijk om mensen aan je te binden. Niet alleen de trouwe achterban, vooral ook nieuwe kiezers. Maar hoe doe je dat? En hoe kan een website daarbij helpen?

Uitgebreide analyse
Om te bepalen welke weg we met de nieuwe website moesten inslaan hebben we een uitgebreide analyse gemaakt van de kernwaarden én de doelgroep van de SP. Met die kennis in ons achterhoofd hebben we in nauwe samenwerking met de klant een nieuwe concept voor de website bedacht.

Ingrediënten
Uitgebreide doelgroepanalyse
Design dat inspireert en activeert
Drupal CMS

Resultaat

Doe nu mee
Het concept van de website ontstond rondom het devies ‘100 procent sociaal, doe nu mee.’ Dat komt overal in terug, van de structuur en vormgeving tot het soort informatie dat je er vindt. De gedachte is om de bezoeker te inspireren en motiveren om in actie te komen.

Overige informatie

Verhalen vertellen
De bestaande website was puur gericht op informeren. Het was een digitaal krantenarchief voor de trouwe achterban van de SP. De nieuwe website richt zich veel meer op het verhaal achter de partij; de geschiedenis, de mensen. Op die manier worden nieuwe kiezers geïnspireerd en meer bij de partij betrokken.

Hoppinger

Rotterdam
Hoppinger
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe