Een helpende hand met de Happi app

Omschrijving

Controle over het medicijngebruik en een helpende hand om het ziektebeeld van HIV-patiënten in kaart te brengen. Een applicatie die 'ontzorgt'. En daarmee het leven van deze patiënten een beetje beter maakt. In samenwerking met het infectie-team van het Universitairs Medisch Centrum Utrecht (UMC) en zorgverleners ontwikkelden wij de Happi-app.

Doel

Hiv-patiënten helpen meer controle te krijgen over hun ziekte en daarmee ontzorgen. Vanuit deze wens bedacht het infectie-team van het UMC Utrecht de hiv-app Happi. De app heeft als doel patiënten meer in staat stellen inzicht te krijgen in hun ziektebeloop, waardoor ze effectiever kunnen communiceren met zorgverleners. Daarnaast is het voor hiv-patiënten belangrijk dat ze hun medicijnen op tijd innemen, ook hierbij moet de app een beetje helpen.

Resultaat

Happi is samen met zorgverleners ontwikkeld en gratis te downloaden voor Nederlandse hiv-patiënten. Met inspraak van de patiënt biedt de app nu verschillende functies, bijvoorbeeld een overzicht van medicatiegebruik en een visuele weergave van bloedwaarden, zoals afweercellen en nierfunctie. Ook bevat de app in te stellen innametijden van medicatie op basis van tijdzones, slimme reminders en de optie om policonsulten op te nemen en terug te luisteren.

Happi voldoet aan strikte regels rondom privacy en informatiebeveiliging. Zo zorgen we ervoor dat de patiëntgegevens optimaal beschermd zijn. Bovendien is de app CE-gecertificeerd.

Met meer dan 350 app-downloads in de eerste twee maanden, wordt gekoerst naar de gewenste 2500 downloads voor het eerste jaar.

Overige informatie

Samen, continu en overtreffend zijn waarden die wij belangrijk vinden. We werken altijd intensief samen. Onderling en met klanten die succesvol willen zijn op internet. Met inspiratie, kennis en deskundigheid zorgen we continu voor meerwaarde, de beste oplossing. En nooit zomaar, altijd overtreffend. Want daarmee tillen we onze eigen ontwikkeling en het succesvol zijn op internet naar een nieuw level. En creëren we toekomst. Samen. Want dat is dan weer onze ambitie. Klanten groeien door online succes, wij door tevreden klanten

E-sites

Breda
E-sites
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe