Gites.nl

Omschrijving

Gites.nl is een awardwinning webapplicatie voor vakantiehuizen in Frankrijk. Die positie willen ze graag behouden, of liever nog: verstevigen. Er werd een strategie en een stappenplan uitgestippeld om dat te bereiken, met als uiteindelijke doel om online nog meer huizen te verhuren.

Doel

Al een paar keer viel Gites.nl in de prijzen bij de Zoover Awards en is verkozen tot de beste en meest populaire vakantiehuizenwebsite. Titels om trots op te zijn. Maar er zijn meer kapers op de kust – bijvoorbeeld de razendsnelle opkomst van Airbnb een paar jaar geleden. Het doel is om binnen de niche van vakantiehuizen in Frankrijk succesvoller te worden dan ooit.

Resultaat

De verouderde techniek is zo’n twee jaar geleden vervangen door een open source application framework (Ruby on Rails). Hierdoor zijn aanpassingen en uitbreidingen een stuk eenvoudiger en sneller geworden. Dit was stap één.

Toen was het tijd voor de volgende stap: de bezoekersaantallen en conversie laten groeien. Samen maakten we een analyse van de wensen van de doelgroep. Want hoe gaat dat nou in zijn werk, een vakantie boeken? Vaak begint het met urenlang dagdromen op een tablet of smartphone. Pas daarna wordt er gericht gezocht en uiteindelijk geboekt.

Met die kennis in ons achterhoofd ontwikelden we twee zoekpaden. De eerste om geïnspireerd te raken op basis van interesses, met informatie over de natuur, activiteiten in de omgeving en bijvoorbeeld kindvriendelijkheid. De tweede is voor de gerichte zoeker, met praktische informatie over de locatie, het aantal slaapkamers en voorzieningen – is er wifi?!

Om meer bezoekers te trekken en je te kunnen onderscheiden is unieke, relevante content onmisbaar. Daarom worden de verhuurders actief betrokken bij het opstellen van de content. Want wie weet er nu meer te vertellen over de regio waar hun huis staat dan zij?

Overige informatie

Al binnen een aantal weken na livegang van de nieuwe versie groeide het aantal bezoekers door organisch zoekverkeer met 15% en zagen we een conversiestijging van maar liefst 25%.

Hoppinger

Rotterdam
Hoppinger
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe