Greenwheels

Omschrijving

Met ruim 1.700 auto’s verspreid door heel Nederland is Greenwheels het grootste carshare platform van Nederland. In 2016 bouwden wij de complete mobiele app die ervoor zorgt dat gebruikers nu ook on-the-go een Greenwheels kunnen zoeken, boeken én openen.

Doel

Het doel van de applicatie is ervoor zorgen dat meer mensen zich aanmelden voor het Greenwheels platform. Daarnaast moet de app uiteindelijk leiden tot:

- Meer reserveringen per Greenwheelsrijder
- Een gemiddeld langere reservering (uren)
- Een gemiddeld langere rit (kilometers)
- Totaal meer geboekte uren

Dit moest worden gerealiseerd door een onderscheidende mobiele gebruikerservaring te creëren op basis van een eerder ontworpen prototype van Achtung!. Hierbij is vooral een vloeiende User Experience belangrijk en een zeer gebruiksvriendelijk aanmeldproces. Daarnaast moest de app beschikbaar zijn voor iedereen (zowel Android- als iOS gebruikers).

Resultaat

De app die we hebben gelanceerd bij de eerste livegang bestaat uit drie hoofdonderdelen:

- Aanmelden
- Zoek & boek
- Drive modus

Aanmelden
We hebben het aanmeldproces verkort van drie dagen naar drie minuten. Door het creëren van een volledig digitaal inschrijvingsproces en het mogelijk maken van creditcard betalingen kun je nu in vijf digitale stappen aanmelden en wegrijden.

Zoek & boek
Zoeken en boeken van een auto is super intuïtief doordat we een slim startscherm hebben geïntroduceerd. Dit startscherm laat de gebruiker altijd de meest relevante auto op dat moment zien, dankzij een algoritme gebaseerd op nabijheid en gebruiksfrequentie.

Drive modus
Dankzij een aantal extra features hebben we het gebruik van een Greenwheels nog makkelijker (en leuker) gemaakt. Met een swipe omhoog kan de Greenwheels worden unlocked. Om gebruikers aan te moedigen langere ritten en meer kilometers te maken, kan de reservering tijdens de de rit eenvoudig worden verlengd.

Overige informatie

Sinds de lancering van de app is het aantal inschrijvingen met 50% gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. 12% van deze inschrijvingen kwam uit de app. De gemiddelde lengte van een reservering steeg met 24 minuten en de gemiddelde afstand per trip steeg met 4 kilometer. In 2016 verkocht Greenwheels 1000 uur per dag meer dan het jaar ervoor.

We zijn in samenwerking met Achtung!, info.nl en Greenwheels continu de app aan het doorontwikkelen voor nog veel meer handige features, gebaseerd op de feedback die we van gebruikers krijgen.

Label A

Rotterdam
Label A
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe