Heineken Experience App

Omschrijving

De Heineken Experience App (voor iOS en Android) dient als audio- en videogids in maar liefst negen talen. De Heineken Experience is met zijn interactieve merkbeleving een uniek museum in hartje Amsterdam. Een succesvol concept, want het is zeer populair onder toeristen.

Doel

Aan de hand van visualisaties, interactieve opdrachten en natuurlijk een proeverij, maken bezoekers kennis met de rijke historie van het merk Heineken. Vanwege het internationale karakter van de bezoeker, is de gehele experience in het Engels. Dat bleek toch een struikelblok voor sommige bezoekers, waardoor zij niet de volledige experience beleven die Heineken hen wil bieden. Daarnaast wil Heineken de experience vergroten door omliggende cafés die het merk schenken te betrekken bij de Experience. M2mobi is gevraagd een app te ontwikkelen voor zowel iOS als Android die er voor zorgt dat alle bezoekers een ware experience kunnen beleven.

Resultaat

De app functioneert als een verlengstuk van de Heineken Experience en daar wordt heel positief op gereageerd. Een voorbeeld hiervan is de game die bezoekers kunnen spelen in de brouwerij: door te raden hoeveel liter er in een bier tank zit kunnen bezoekers een leuke souvenir in de shop winnen. Daarnaast bevat de app filmpjes, vertaalde verhalen en een quiz.

De applicatie neemt bezoekers niet alleen mee op een fascinerende reis door de Heineken brouwerij, maar zorgt ook dat de experience langer aanblijft. Na de tour kan de app namelijk gebruikt worden om cafés in Amsterdam te zoeken die leuke aanbiedingen hebben, welke exclusief voor de app gebruikers gelden. Zo hebben we een brug weten te slaan tussen de vele gebruikers die dagelijks de Heineken Experience bezoeken en de cafés in de stad.

Door de ‘Discover Amsterdam’ functionaliteit kunnen gebruikers op de kaart zien waar horecagelegenheden zitten die leuke aanbiedingen hebben. Deze aanbiedingen zijn enkel met de app op te vragen en na activatie is de aanbieding een uur geldig. Het barpersoneel kan de aanbieding vervolgens ‘goedkeuren’ in de app wat de functionaliteit exclusief maakt.

M2Mobi

Amsterdam
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe