Innovatief jaarverslag voor Deltares

Omschrijving

Deltares is een onafhankelijk kennisinstituut op het gebied van water en ondergrond, met een innovatief karakter en globale impact. Die kenmerken wilden ze graag terugzien in het jaarverslag. Niet meer op papier, maar online. Dat lieten we ons geen twee keer zeggen.

Doel

Door het onafhankelijk onderzoek en advies van Deltares zijn in 2014 in 96 landen problemen op het gebied van water en grond aangepakt. Om de resultaten hiervan inzichtelijk te maken schakelden ze onze hulp in voor een digitaal jaarverslag, eentje dat moest bijdragen aan het innovatieve imago van Deltares.

Resultaat

Content is essentieel voor het ontwerpen én bouwen van een digitaal jaarverslag. Pas als het verhaal dat we willen vertellen duidelijk is kunnen we bepalen hoe we dat verhaal vormgeven. Van begin tot eind werkten we nauw samen met communicatiemedewerkers van Deltares om beeld, tekst, animaties en video goed op elkaar af te stemmen.

Het digitale jaarverslag moest natuurlijk aansluiten op het innovatieve karakter van Deltares, maar wij wilden het ook versterken. Daarom pasten we de nieuwste designelementen en front-end technieken toe: full screen video, tekst- en beeldanimaties en bewegende infographics.

Overige informatie

Een responsive publicatie met vloeiende animaties en naadloze paginatransities. Helder, informatief én innoverend. De reacties waren lovend en het jaarverslag werd zelfs genomineerd voor een Awwward.

Hoppinger

Rotterdam
Hoppinger
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe