Interactieve Miljoenennotaposter

Omschrijving

Prinsjesdag en de Miljoenennota, onderwerpen waar leerlingen niet meteen warm voor lopen. Voor EDG Media heeft Gillz daarom de interactieve Miljoenennotaposter ontwikkeld. Hiermee hebben leerkrachten een tool in handen waarmee ze op een interactieve manier de Miljoenennota kunnen behandelen!

Doel

Ieder jaar presenteert de overheid op Prinsjesdag de Miljoenennota. De Miljoenennota geeft toelichting op de Rijksbegroting voor het komende jaar. Om scholieren te leren wat deze nota inhoudt, wordt al enkele jaren de Miljoenennotaposter uitgegeven. Met deze poster in de klas heeft een leerkracht de cijfers altijd bij de hand. Helaas ontbreekt verdere context bij een papieren poster. Met de door Gillz ontwikkelde interactieve digitale variant is dit wel mogelijk!

Resultaat

Van poster naar interactieve tool
De Miljoenennotaposter hebben we omgezet naar een digitale versie. Zo is de poster te bekijken via een tablet of laptop. Natuurlijk kan een leerkracht de poster ook tonen via het digibord. Binnen de poster zijn voor ieder onderwerp klikbare elementen toegevoegd. Door middel van tekst, afbeeldingen en grafieken wordt er verdere toelichting gegeven op het aangeklikte onderwerp.

Overige informatie

Prinsjesdag
Afgelopen dinsdag op Prinsjesdag heeft de minister van Financiën de Miljoenennota en Rijksbegroting gepresenteerd. Kort daarna is de poster in gedrukte én digitale vorm beschikbaar gekomen voor leerkrachten in basis en voortgezet onderwijs.

Award winnende tool
Voor de interactieve Miljoenennotaposter heeft Gillz gebruik gemaakt van de vooruitstrevende tool Micrio. Deze tool werd eerder gebruik voor het award winnende project ‘Jheronimus Bosch – de Tuin de Lusten’ van de NTR. Deze tool maakt gebruik van nieuwe ultra-hi-res visualisatie algoritmes voor het renderen, zoomen en navigeren binnen de poster.

Verdieping via digiles applicatie
Voor de content binnen de poster is gebruik gemaakt van de eerder ontwikkelde digiles applicatie van EDG Media. Per onderwerp zijn er één of meerdere les-slides aangemaakt voor de verdieping. Deze zijn weer gekoppeld aan de klikbare elementen in de poster. Door gebruik te maken van de bestaande tool kon het content gedeelte snel en eenvoudig opgezet worden. En werkt de interactieve Miljoenennotaposter intuïtief voor leerkrachten.

Gillz

Alphen aan den Rijn
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe