Nieuwe website voor IDA FOUNDATION

Omschrijving

IDA Foundation is een not-for-profit organisatie die zich inzet voor de beschikbaarheid van betaalbare medicijnen en medische hulpmiddelen in lage- en middeninkomenslanden. Een nieuwe look voor de IDA Foundation heeft geresulteerd in een vernieuwde website en Magento2 webshop.

Doel

Een nieuwe website voor de IDA-foundation moet vernieuwde content bevatten en een volledig nieuw design. Bij het design van de website moet tevens rekening gehouden worden met een uitbreiding naar een Magento 2 webshop. Zo zal het in de toekomst mogelijk zijn om producten van IDA-foundation niet alleen via de thuiscatalogus te kopen, maar ook online.

Resultaat

De look van IDA Foundation’s website was al tien jaar hetzelfde en daarom toe aan vernieuwing. De initiële opdracht was het bouwen van een nieuwe website met een modern design om de bestaande content in een nieuw jasje te steken.

Het geheel is gebouwd op het nieuwe Magento 2 platform, met alle functies die nodig zijn voor een webshop. Hiervoor is gekozen zodat er in de toekomst een mogelijke uitbreiding tot webshop gemaakt kan worden.

De website voor IDA bevat veel content, nu grotendeels gebundeld om meer overzicht te creëren. Daarnaast is er meer gebruik gemaakt van beelden, om zo de beleving te verhogen.

Zowel de website (en een mogelijke webshop) worden in het Engels en in het Frans aangeboden.

Overige informatie

IDA Foundation over het project:

“Rebuilding our online presence

Once we had developed the visual elements of our brand identity, we turned our attention to our website. Our website is the place where our customers, suppliers, partners and (future) employees look for information about how we work and read stories about our impact. After assessing several agencies, ShopWorks was selected to design and build the website. Their deep experience with websites and web shops helped IDA to define the priorities for our website, and challenged us to look to the future. The site now offers comprehensive information about IDA’s products, services, quality, and people, and shares relevant news about our work. In the coming months, we will continue to add features to improve the customer experience.”

ShopWorks

Utrecht
ShopWorks
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe