Nieuwsbegrip

Omschrijving

Leren met het nieuws van de dag. Met de Nieuwsbegrip tool gaan duizenden Nederlandse scholen met honderdduizenden leerlingen tweewekelijks aan de slag. Zij worden aan de hand van het actuele nieuws uitgedaagd om beter te leren lezen.

Doel

Met e-learning via Nieuwsbegrip kunnen kinderen overal en altijd leren. Ze krijgen via de intuïtieve tool de mogelijkheid om te oefenen in het lezen: leren vragen stellen, samenvatten en leren over de relaties tussen tekst en woorden. Door het gebruik van spelelementen vergroten we spelenderwijs de betrokkenheid en motivatie van de kids.

Resultaat

Aan de hand van audio en video (speciale filmpjes van het NOS Jeugdjournaal) worden leerlingen gemotiveerd om na te denken en te reageren op actuele gebeurtenissen. Daarnaast kunnen ze met interactieve oefeningen de geleerde stof testen en hun woordenschat vergroten.

Dankzij Nieuwsbegrip hebben basisschoolleerlingen al zo’n 256.000 nieuwe woorden geleerd. Daarnaast gebruikt 80% van de Nederlandse basisscholen Nieuwsbegrip. Dit percentage representeert zo’n 1.000.000 leerlingen die met behulp van het actuele nieuws beter leren lezen.

Driebit

Amsterdam
Driebit
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe