Nyenrode WeChat Promotion & Weibo Marketing

Omschrijving

Nyenrode Business University (NBU) is een Nederlandse business school en één van de vier particuliere universiteiten in Nederland. NextportChina ondersteunt Nyenrode met de promotie via de twee populairste social media kanalen in China: Sina Weibo en WeChat.

Doel

Nyenrode Business University hoopt inschrijvingen vanuit China te bevorderen, om zo bij te dragen aan de diversiteit van de studentenpopulatie van de universiteit.
Aangezien meer en meer Chinese toekomstige studenten (en hun ouders) vertrouwen op online bronnen bij het selecteren van een buitenlandse universiteit, is het belangrijk voor Nederlandse onderwijsinstellingen om hun online aanwezigheid op het Chinese internet te verbeteren.

Omdat het digitale landschap van China aanzienlijk verschilt van het Westen, vond de universiteit het moeilijk om zelf een degelijke (online) promotiestrategie voor de Chinese markt ontwikkelen. NBU vond in ons een professionele partner die hen kan helpen bij het opzetten van de juiste Chinese online kanalen en hen kan helpen bij het benutten van deze kanalen.

Resultaat

NextportChina ondersteunt Nyenrode met de promotie van de universiteit via Sina Weibo en WeChat. Namens de universiteit beheren wij hun Sina Weibo-account en zijn wij verantwoordelijk voor het creëren van inhoud en klantenservice. Daarnaast helpen we NBU ook met het promoten van hun offline evenementen, hun bezoeken aan China en het uitvoeren van promotieactiviteiten op belangrijke Chinese 'Study Abroad'-fora.

Deze promotie heeft geresulteerd in een sterke online aanwezigheid van NBU in China. Een toenemend aantal Chinese studenten, die via Weibo, WeChat of andere Chinese online kanalen over de universiteit hebben gehoord, heeft zich aangemeld voor één van NBU's MBA-programma's.

Bureau(s) waarmee is samengewerkt

Overige informatie

NextportChina

Amsterdam
NextportChina
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe