RP3 Dynamic

Omschrijving

Perfect in z'n eenvoud, de ideale partner van elke roeifanaat. Met de app en het platform voor de RP3 ben je continu op de hoogte van je realtime roeiprestaties op je roeimachine. De RP3 en de app worden wereldwijd gebruikt door toproeiers en olympisch kampioenen.

Doel

De drie applicaties die ontwikkeld zijn voor RP3 Dynamic, werken perfect samen om de roeier een fantastische ervaring te geven. Tijdens het trainen legt de Android-app verbinding met het RP3 Data-analyseplatform, zodat roeiprestaties achteraf geanalyseerd kunnen worden. Tijdens wedstrijden legt diezelfde app verbinding met het RP3 Wedstrijdscherm, die het mogelijk maakt om roeiers en publiek in realtime het verloop van de wedstrijd te laten volgen. Zo weten de roeier en het publiek te allen tijden wie er voorop ligt.

Doelen RP3 Wedstrijdscherm
- Eenvoud: het eenvoudigste systeem ontwikkelen dat voor indoor roeikampioenschappen gebruikt kan worden;
- Real-time: in realtime data verwerken en presenteren via draadloze verbinding;
- Begrijpbaar: iedereen, bedreven of weinig bedreven met techniek, moet zonder uitleg een race kunnen opzetten.

Doelen RP3 Data-analyseplatform
- Verbeteren prestaties roeiers: roeiers moeten snel overzichten kunnen krijgen van hun roeiprestaties om hier van te leren;
- Prestaties delen: roeiers moeten met een enkele klik op de knop gegevens met andere fanaten kunnen delen.

Doelen RP3 Android-app
- Inzichtelijk: de app moet de roeier tijdens het roeien in real time inzicht geven de prestaties;
- Verder dan cijfers: veel concurrenten maakten gebruik van kleine displays, waar weinig data op gepresenteerd kon worden. Behalve het tonen van uitgebreide data, was het tonen van een grafiek met de kracht-curve een doel.

Resultaat

De verschillende applicaties werken feilloos met elkaar samen. Het RP3 Wedstrijdscherm is eind 2017 voor het eerst ingezet bij een indoor roeiwedstrijd. Bij de ruim 500 deelnemers verliep de race succesvol.

Het RP3 Data-analyseplatform is eind 2017 opgeleverd en zal na een pilot met testgebruikers in 2018 in gebruik genomen worden.

Impressie van de eerste indoor roeiwedstrijd en RP3 Wedstrijdscherm, zie https://www.label305.com/nl/portfolio/rp3-dynamic-app/

Overige informatie

We werken al meerdere jaren samen met RP3 Dynamic aan de app. Het was gelijk aan het begin al duidelijk dat er iteratief, in co-creatie, ontwikkeld zou worden. Om nog meer te kunnen bieden aan roeiers zijn er in 2017 concepten neergezet die feilloos samenwerken met de app. Samen met RP3 Dynamic willen we innoveren in de roeiwereld en ervoor kunnen zorgen dat Olympische roeiers nét die seconde sneller kunnen zijn. Door samenwerking met professioneel roeiers, kunnen de applicaties steeds meer toegespitst worden op wat roeiers graag willen zien en missen in bestaande software.

+ Voeg case toe