Samen voor veiligheid in de regio

Omschrijving

Met een omni-channel aanpak streeft de Veiligheidsregio MWB naar een verhoging van de veiligheid in de regio. Veiligheid voor elkaar, door te focussen op informatievoorziening en ketenintegratie.

Doel

De Veiligheidsregio heeft Estate Internet meegenomen in de wereld van risico-, crisiscommunicatie en zelfredzaamheid. Aan de hand van customer journeys en brainstormsessies zijn waardevolle ideeën ontstaan over hoe we bewustwording en zelfredzaamheid kunnen stimuleren. Door de reeds jarenlange samenwerking zijn Estate en de Veiligheidsregio goed op elkaar ingespeeld. Dit heeft geleid tot mooie producten, waar zowel de medewerkers van de Veiligheidsregio als burgers dagelijks gebruik van maken.

Resultaat

De nieuwe risico- en crisiscommunicatiewebsite informeert gebruikers over risico’s en gevaren in hun omgeving. Met de CIST app kan door communicatiemedewerkers van de Veiligheidsregio tijdens crisissituaties snel en adequaat nieuwe informatie toegevoegd en verspreid worden over verschillende kanalen. Deze app is gekoppeld aan de Sitecore omgeving van de Veiligheidsregio MWB, Twitter, Facebook en 26 gemeentesites. Zo kan ook tijdens een stressvolle crisissituatie eenvoudig en snel de doelgroep bereikt worden.

Vanaf eind september 2016 start de Veiligheidsregio Midden-en West Brabant een regionale campagne genaamd Vooropletters. De campagne heeft als doel om bewustzijn rondom veiligheid te creëren en bewoners te activeren hier een steentje in bij te dragen.

Overige informatie

Communicatie tijdens crisis

Er is een unieke samenwerking met de 26 gemeentes uit de Veiligheidsregio tot stand gekomen door middel van de crisisbanner. Bij een crisissituatie kan deze banner per gemeente geactiveerd worden. Bezoekers worden geattendeerd op de crisissituatie en doorverwezen naar details over de actuele situatie op de website van de Veiligheidsregio MWB.

Estate Digital

Tilburg
Estate Digital
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe