SAMSUNG - GALAXY S8

Omschrijving

Opnieuw heeft Samsung een succesvolle personal video campagne gecreërd. Dit keer omtrent het nieuwe toestel, de Samsung S8. In de 'UnboxYour Life' campagne krijgen gebruikers de hoofdrol in hun eigen gepersonaliseerde video, samen met Jan Kooijman en Katja Schuurman. De video werd gedistribueerd via Facebook.

Doel

Het doel is het creëren van een zo groot mogelijk bereik op Facebook omtrent de introductie van een gloednieuwe telefoon, namelijk de Samsung S8.

Resultaat

Om het doel te realiseren besloten Boomerang Agency en StoryTEQ opnieuw samen te werken. Het concept en de realisatie van de video is afkomstig van Boomerang Agency, en StoryTEQ is verantwoordelijk voor de technische realisatie van de video. Voor het thema ‘UnboxYour Life’ is er een concept ontwikkeld waarbij de gebruiker, in de hoofdrol van de video, een leven ervaart zonder grenzen. Om de video zo passend mogelijk te maken bij de gebruiker, is er gekozen voor een modulaire aanpak van de video. De software van StoryTEQ maakte het mogelijk de juiste modules aan elkaar te koppelen zodat iedere gebruiker een eigen video ontvangt gebaseerd op zijn of haar interesses. Een video waarin je dus écht ervaart hoe het leven is zonder grenzen.
Hoe het werkte? Een app waarin de gebruiker toestemming geeft om een gepersonaliseerde video te ontvangen op de tijdlijn. De app creëert vervolgens een gepersonaliseerde video en middels een pushbericht werd de gebruiker op de hoogte gebracht dat de video geplaatst is op de tijdlijn . In de gepersonaliseerde video campange spelen bekende acteurs, Jan Kooijman en Katja Schuurman, samen met jou de hoofdrol.
Net als de vorige Samsung campagne werden met het gepersonaliseerde video concept geweldige resultaten behaald. Binnen een week hebben meer dan 130.000 gebruikers hun eigen persoonlijke video gemaakt. Daarnaast werden de video's over 61 miljoen keer bekeken, werd er meer dan 700 keer op de video's gereageerd en werd er een aantal van meer dan 2 miljoen likes behaald.

Overige informatie

StoryTEQ

Amsterdam
StoryTEQ
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe