Skip a Beat

Omschrijving

Skip a Beat is 's werelds eerste mobiele game die je controleert met je hartslag en de eerste game ooit in de Health & Fitness sectie van de App Store. Je ontdekt op een super laagdrempelige manier hoe gedachtes, emoties, ademhaling en lichaamshouding je hartslag beïnvloeden.

Doel

De groei van het aantal gezondheidsapplicaties en de markt laat zien dat steeds meer mensen zich comfortabel voelen bij het gebruiken van alledaagse apparaten voor het monitoren van hun gezondheid en bij het krijgen van advies over hoe je gezonder kan leven.

Happitech, een Amsterdamse start-up van TU Delft alumni, werkt met dit inzicht aan laagdrempelige tools om mensen bewuster met hun gezondheid en levensstijl om te leren gaan. De uitdaging was om het zo laagdrempelig mogelijk te maken, omdat men de hele wereld, jong en oud, wil kunnen bedienen.

Resultaat

Skip a Beat geeft mensen op een speelse manier inzicht in lichaam en geest, door simpelweg gebruik te maken van de techniek in hun iPhone of iPod touch. Happitech heeft met steun van Ordina en Clockwork een techniek ontwikkeld waarmee je met je hartslag en je iPhone kunt gamen.

Het werkt heel simpel: je legt je vinger op de camera van je iPhone of iPod touch. Het spelletje meet je hartslag en gebruikt deze data als input voor het besturen van de bewegingen van ‘Skip de kikker’, de hoofdrolspeler in Skip a Beat.

Door je ademhaling en gedachtegang te controleren kun je verder komen in het spel. Wanneer de moeilijkheidsgraad en het tempo van het spel stijgen, moet je als speler je emoties en stress onder controle houden. Als je ontdekt hoe je lichaam reageert op dit soort invloeden, kun je proberen het toe te passen op je werk of in je vrije tijd.

Binnen een week haalde Skip a Beat wereldwijde aandacht in diverse toonaangevende kranten, magazines, blogs en radio programma’s. Daarnaast bereikte Skip a Beat binnen 7 dagen de #1 positie in de sectie Health & Fitness van de App Store. Iets wat nog nooit eerder een game gelukt was. Creatief denken en technische innovatie komen samen en zorgen voor een concept dat het leven van mensen raakt en echt iets waardevols oplevert: het geeft je ongeëvenaarde gezondheidsinzichten.

Clockwork

Amsterdam
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe