Snelste politieke website

Omschrijving

Voor het CDA zijn we al één van de grootste migraties in de Nederlandse geschiedenis aangegaan. Wij hebben toen een nieuw multi-site platform gebouwd, dat bestond uit 1 hoofdwebsite (CDA.nl) met daaronder ruim 400 subsites (gemeentes en afdelingen). Deze sites moesten worden voorzien van een hedendaags maatwerk responsive design.

Doel

De wens van het CDA was een mobile- en accesibility-proof website met een op maat gemaakt nieuw design. Het platform met de vele subsites zouden gemakkelijk te beheren moeten zijn, ook voor iets minder ervaren redactueren. En uiteraard had CDA behoefte aan een stabiel gebouwd platform dat de grote bezoekersaantallen in de loop naar de verkiezingen aankan.

Resultaat

Binnen 5 maanden hebben we het platform weten op te leveren. Dit was gezien de omvang van het project een erg korte doorlooptijd. Binnen deze 5 maanden wist het team:
- een nieuw design op te leveren en te realiseren
- een TYPO3 upgrade uit te voeren
- zoekfunctionaliteit SOLR zoeken toe te passen
- AWS cloud hosting in te richten
- een content migratie uit te voeren van ruim 100.000 documentpagina's.

Het gebruiksgemak van het platform is sterk verbeterd. Lokale afdelingen kunnen nu nog actiever aan de slag met het delen van nieuws en informatie op hun CDA website. Ook hebben we het platform toegankelijk gemaakt voor slechtzienden.

Met trots kunnen we zeggen dat de website het snelste is in vergelijking met de andere politieke websites. MaxServ heeft het cloudplatform van Amazon ingezet, waardoor CDA de prestaties van het platform dynamisch kan afstemmen op de bezoekersvraag. Hostingbudgetten blijven binnen de perken, terwijl de partij toch een stabiel en razendsnel online platform heeft dat goed bestand is tegen piekbelasting.

Wij kijken met vertrouwen uit naar een drukke verkiezingsavond!

MaxServ

Waalwijk
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe