Tele2 Super Super Super Selfie

Omschrijving

Tele2 en selfiekoningin Roxeanne Hazes komen met de ultieme selfie-lens voor Snapchat. Met deze lens krijg je direct betere lippen, mooiere puppy eyes en voller haar. Tele2 plaatst de speciaal ontwikkelde Snapchat lens in het hart van de campagne; want met Tele2 Unlimited Data kan je écht Unlimited selfies snappen.

Doel

Het realiseren van awareness en het merk Tele2 laden in relatie met Snapchat om zo de associatie en imago als; dynamisch, kwalitatief, fun rebel op de doelgroep over te brengen met hierbij de koppeling naar het Tele2 product ‘mobile unlimited’. Tele2 wil de populairste telecomprovider in Nederland worden. Ze willen iedereen onderdeel maken van de kleurrijke en fun rebel wereld van Tele2. Meest lastig te bereiken doelgroepen: de nieuwe Snapchat-generatie. Dit is de campagne doelgroep en we zouden Tele2 niet zijn als we niet heel Nederland bij dit feestje willen betrekken.

Snapchat is hét kanaal om selfies te maken en door de Tele2 lens in de hart van de campagne te plaatsen, laten wij heel Nederland zien dat Tele2 een kwalitatieve, dynamische provider is om zo de merkoverweging te verhogen. Om awareness te genereren en ter promotie van de Tele2 Lens op Snapchat heeft Tele2 i.s.m. Roxeanne Hazes, de selfie koningin van Nederland, een videoclip gemaakt. In de Super Super Super Selfie-videoclip zien we Roxeanne Hazes zingen over haar super super super leven dankzij haar nieuwe gezicht.

KPI’s:
• Sturen op Snapchat Lens (impressies) via on- offline media. Dit was de eerste cross-mediale Snapchat campagne in NL, hierdoor waren er geen kwantitatieve benchmark en Lens targets. Doel was om zoveel mogelijk Lens gebruik (impressies) te realiseren.

.• Realiseren van online videoviews van de videoclip Roxeanne Hazes: target 2.000.000 video views

• Kwalitatieve site traffic naar campagne pagina i.c.m. productaanbod Unlimited Data

Resultaat

Een volledige geïntegreerde campagne. Middels de “Snapcode” zijn de werelden van online- en offline media geïntegreerd. De doelgroep kon via online, trams en bierviltjes door het scannen van de Snapcode de Lens “unlocken” om zo selfies te maken.

Het realiseren van videoviews en activatie van de Lens was via online, influencers en PR. Keuze influencers is o.b.v. doelgroep en volgers maar ook de ‘vriendschap’ met Roxeanne Hazes. Dit een-tweetje zorgde voor een hoge engagement. De influencers hebben de Lens optimaal onder de doelgroep geactiveerd. Fans maakte zelf ook een Lens selfie wat resulteerde in veel exposure. Na het zien van de videoclip en Lens is doelgroep online opgevolgd met de Unlimited Data propositie.

Onderscheidend: een keihard inzicht uit een moeilijk te bereiken doelgroep, gekoppeld aan een relevant aanbod, verpakt als entertainment (i.p.v. reclame) maakt het merk Tele2 voor een grote doelgroep aantrekkelijk.

Lens:
• 3.7 miljoen lens impressies. Volgens Snapchat 1 van de beste NL campagnes
• Shares Snapchat 210.977 = earned 1.405.994 Lens impressies = € 15.210 kosteloos mediawaarde
• De #1 Snapchat Lens, gemiddelde gebruikstijd 23.7 seconden, benchmark 10-20 sec

Videoclip:
• 3.6 miljoen videoviews
• Totale kijktijd: 1.198.823 minuten = 2 jaar en 102 dagen aan merkengagement
• Volgens YouTube 1 van de best bekeken commercial Q3/Q4 2017
• Engagement likes/ shares: 465.175

Kwalitatieve resultaten:
Uplift ‘brand interest’: 73.1% en uplift product interest ‘Unlimited Data’: 901% (Google)
Memo2 brandtracking impact op merk en imago:
• Heeft een kwalitatief 4G netwerk + 51%
• Anders dan andere providers + 61%
• Merkoverweging (voorkeur + zeker overwegen)

Overige informatie

Wereldwijd is Tele2 met deze campagne het eerste merk dat een Snapchat-lens ook buiten het Snapchat-platform als hero van de campagne heeft gemaakt. Met een uplift in merkoverweging van maar liefst 20% onder de groep exposed aan de campagne.

Het is Tele2 opnieuw gelukt om een moeilijk te bereiken doelgroep in het hart te raken door met een campagne te komen die meer lijkt op entertainment dan op reclame. En daarmee ook merkvoorkeur en product interesse creëert onder de totale Nederlandse doelgroep.

Consumer insights: iedereen vindt het leuk om een selfie te delen en helemáál deze doelgroep. Maar het maken van de perfecte selfie kost veel tijd ‒ gemiddeld 15 minuten wijst onderzoek uit (*Daily Mail, http://dailym.ai/2sTVCNI). En in totaal wordt er 5 uur(!) per week aan besteed. Als het maken van de perfecte selfie een eerste levensbehoefte is van deze doelgroep, waarom helpen we ze dan niet? Daarom komen Tele2 en selfiekoningin Roxeanne Hazes met de ultieme selfie-lens voor Snapchat: de Super Super Super Selfie. Met deze lens krijg je direct betere lippen dan Kim Kardashian, mooiere puppy eyes dan Ariana Grande, en voller haar dan Selena Gomez. Hierdoor hoef je nooit meer te twijfelen of jouw selfie mooi genoeg is om te delen, want je staat er altijd in één keer perfect op.

iProspect Netherlands

Amsterdam
iProspect Netherlands
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe