Utrecht2015

Omschrijving

De Tour start dit jaar in de stad met meer fietsers dan inwoners: Utrecht! Om Utrecht op de kaart te zetten, de wereld uit te nodigen en Utrechters te activeren, ontwikkelde Clockwork voor Gemeente Utrecht het platform Utrecht2015.com. De Tour komt thuis en de hele wereld zal kennismaken met Utrecht.

Doel

De Tour de France start dit jaar in ‘het hartsie van ons land’. Mooie aanleiding om Utrecht eens stevig op de internationale kaart te zetten. Maar wel op zijn Utrechts; jong, vitaal, nuchter en positief.

Utrecht is cultuur, historie en innovatie. Groot en klein tegelijk. Met een hechte gemeenschap die trots is op haar stad. Een stad waar je je thuis voelt.

Bovendien zit fietsen in het DNA van de stad, er zijn meer fietsen dan inwoners in Utrecht!

Het uitnodigende karakter van de stad, de veelzijdigheid en de gezelligheid zorgen dat iedereen zich thuis voelt in de stad.

Dit is het gevoel dat de Gemeente Utrecht wil geven aan iedereen die op weg naar en tijdens de Grand Départ een kijkje komt nemen. In de stad én online.

Niet alleen informeren, maar vooral ook betrekken en enthousiasmeren. Inwoners, bezoekers, pers, ondernemers, partners, ze moeten allemaal het gevoel krijgen dat ze welkom zijn, mee kunnen doen en er samen een geweldig succes van gaan maken.

Aan Clockwork de taak te helpen een digitale vertaling te maken van deze ambitie. Het doel hierbij is Utrecht internationaal nog meer op de kaart te zetten en Utrechters nog trotser te maken op hun stad.

Resultaat

In 2015 komt de Tour naar Utrecht, de stad met meer fietsen dan inwoner. Fietsen zit in ons DNA. Daarom kunnen we gerust zeggen: de Tour komt thuis.

Dit zeggen we niet alleen, we willen dat de Tour en alle bezoekers zich ook echt thuis voelen in Utrecht. Het moet zijn alsof je hier al jaren komt en overal de weg kent.

Met het thema ‘Thuis in Utrecht’ willen we iedereen Utrecht laten beleven als local. Daarom stellen we Utrecht en haar gastvrije inwoners centraal. Zij maken het feest. Van de horeca ondernemer op het Domplein, tot het studentenhuis langs de route, het museum met de Tour tentoonstelling, het buurtcomité, de straatmuzikant.

De website utrecht2015.com vormt het hart. Hier kan iedereen die iets organiseert zijn evenement aanmelden waardoor dit zichtbaar wordt voor het grote publiek. Dit is geactiveerd via outdoor abri’s en in de directe communicatie met alle buurtcomités en lokale uitingen.

Als bezoeker van de site stel je eenvoudig jouw agenda samen met de evenementen die jij interessant vindt en meld je een eigen evenement aan als je dit wilt. Of je nu een publieke tribune langs het parcours bouwt of een wielerquiz organiseert, de organisatie staat open voor alle initiatieven. Vind je het moeilijk om te kiezen, laat je inspireren door bekende en minder bekende Utrechters. Zij delen hun persoonlijke agenda, favoriete plekjes in de stad en mooie verhalen.

Samen zetten we met alle Utrechters ‘ons stadsie’ in het licht van de Grand Depart op de internationale kaart!

Clockwork

Amsterdam
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe