Veiligheid voor elkaar!

Omschrijving

Veiligheid voor elkaar! Dat is het concept achter de nieuwe website van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Met deze website roept de Veiligheidsregio burgers op hun verantwoordelijkheid te nemen om de veiligheid in de regio te verbeteren. In geval van een crisis kan de burger hier de actuele informatie vinden.

Doel

Een communicatieplatform wat de bewustwording en zelfredzaamheid van burgers kan stimuleren. Een website waar men actuele informatie kan vinden in een crisissituatie. De website moet voldoen aan de eisen van de webrichtlijnen. Ook mensen met een visuele beperking moeten de inhoud van de pagina's begrijpen en kunnen navigeren.

Resultaat

Met deze nieuwe website is een nieuwe stap richting risico-, crisiscommunicatie en zelfredzaamheid gezet.
Informatie over “Wat te doen bij…” kan op ieder moment geraadpleegd worden. De verschillende scenario’s (handelingsperspectieven) zijn overzichtelijk weergegeven en helder omschreven. Bovendien wordt men tijdens een onveilige situatie of crisis via de website op de hoogte gehouden. Er is een duidelijke link met social media; de sociale mediakanalen en de website zijn gekoppeld en daardoor altijd op hetzelfde moment up to date. Op de organisatiepagina kunnen bedrijven gemakkelijk besluiten en regels ten aanzien van (rampen)plannen, wettelijke regelgeving besluiten van het algemeen bestuur, programma’s, rapporten en dossiers inzien.

Estate Digital

Tilburg
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe