Vernieuwing website, SEO en mobile friendly

Omschrijving

Captise is kenniscentrum en dienstverlenende organisatie in de zorg en was op zoek naar een website die goed vindbaar en gebruiksvriendelijk is.

Doel

Een nieuwe website voor Captise met als doel betere vindbaarheid in Google en een gebruiksvriendelijke mobiele website. Ook biedt de website toegang tot een aantal documentbibliotheken met meer dan duizenden titels.

Resultaat

Captise is kenniscentrum en dienstverlenende organisatie in de zorg met als doel om de verschillende beroepsgroepen in de zorg te informeren over de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Via verschillende websites die qua inhoud en vormgeving onderling sterk van elkaar verschilden, werd informatie aan de verschillende doelgroepen verstrekt.

Binnen deze websites bestond ook een aantal grote documentbibliotheken die wel een update konden gebruiken. Naast het feit dat het managen van de verschillende websites erg arbeidsintensief was, bleven er ook kansen liggen omdat de websites niet ‘responsive’ waren en daarmee niet gebruiksvriendelijk genoeg voor mobiele bezoekers en minder goed vindbaar in de zoekresultaten van Google.

Waar de oude losse websites van Captise nog apart onderhouden werden, is er voor de nieuwe website van Captise één uniforme website neergezet. Binnen deze website kan in de verschillende documentbibliotheken en afdelingen van Captise informatie worden opgezocht. De content van de vorige website is meeverhuisd, dus Captise heeft hier zelf verder weinig werk aan gehad.

De website van Captise is voorzien van een responsive vormgeving. De maatwerkbibliotheekmodule is vervangen door de meest recente versie van de documentmanagement module zonder maatwerk. Een toekomstvaste oplossing waar Captise weer jaren mee vooruit kan.

Overige informatie

De website en documentbibliotheken zijn opgezet met het framework DNN (voorheen DotNetNuke). Het CMS biedt veel mogelijkheden om alle aspecten van een website modulair en stevig neer te zetten. En is daarmee als CMS ook ideaal om content toe te voegen en te beheren.

XCESS expertise center b.v.

Leusden
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe