Werken bij Stibbe

Omschrijving

Je kunt studenten gaan vertellen waarom zij voor Stibbe moeten kiezen. Maar een goede student bepaalt dit natuurlijk zelf. Daarom hebben we een content programma ontwikkeld waarin we studenten laten zien waarom anderen voor Stibbe kozen en waarin we ze uitnodigen zelf een kijkje te komen nemen.

Doel

De vijf grotere advocatenkantoren vissen allemaal in dezelfde vijver, gevuld met 10% van de beste rechtenstudenten. Het werven van deze topstudenten gaat niet lukken als het een eenmalige effort bij de universiteitspoort is. Dan ben je te laat. Door een ander soort campagne te voeren wil Stibbe eerder, relevanter en effectiever aanwezig zijn in het leven van haar toekomstige advocaten en notarissen.

Resultaat

Bij Stibbe gelooft men in ‘de klik’, die is er of die is er niet. Als de klik er is betekent dit zoveel meer dan een brief of cv. Dit lieten we zien door verschillende Stibbe medewerkers, van junior tot partner aan het woord te laten. Geen reclamespots maar echte verhalen van echte mensen. We hebben de deuren van Stibbe letterlijk opengezet door alles vast te leggen wat er gebeurt, dit via werkenbijstibbe.nl en diverse media te delen en hierdoor mensen uit te nodigen om het zelf ook te komen ervaren. Want alleen dan kunnen zij hun eigen beeld vormen en bepalen of Stibbe ook bij hen past. Zo komen de juiste kandidaten boven drijven.

En, dit is een geheel nieuwe aanpak voor de juridische wereld. Daarom startten we met een statement; De Manifestfilm, waarin de nieuwe visie en aanpak geintroduceerd is. Een statement, gericht aan alle rechtenstudenten met de open uitnodiging kennis te maken. Immers, alleen als je elkaar echt leert kennen kun je ontdekken of de klik er is.

Deze manier van campagne voeren en het verhaal wat wij vertelden zorgden voor de nodige opschudding in de juridische wereld. De aanpak zorgde voor meer bezoekers tijdens evenementen, meer volgers op Facebook en dat de bereidheid om kennis te maken sterk gegroeid is. Daar doen we het voor!

Clockwork

Amsterdam
Clockwork
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe