268 offerte aanvragen voor Pakketvervoer.nl

Omschrijving

Pakketvervoer.nl wist altijd vanuit de eigen klantenkring uit te breiden maar miste de kennis en ervaring online. Met team JEROME hebben we het offline succes vertaald naar online succes. Waaronder meer 268 offerte aanvragen in 6 maanden tijd.

Doel

Voor Pakketvervoer.nl is het belangrijk om de lokale naamsbekendheid te vergroten onder de doelgroep. De doelgroep van Pakketvervoer.nl zijn bedrijven met focus op het MKB en startende webshops.

De grootste uitdaging was om in een concurrerende markt een positieve ROI te behalen. Door de juiste strategische aanpak en de intensieve samenwerking hebben we dit weten te realiseren.

Resultaat

Omdat Pakketvervoer.nl een nieuwe toetreder is in de online markt van koeriersdiensten hebben we eerst ingezet op branding en naamsbekendheid. Kanalen die we hiervoor hebben ingezet zijn Social Media, Google Ads en E-mailmarketing. Hiermee zorgde we voor meer verkeer waarbij we vooral aanwezig zijn in de See en Think fase van de customer journey.

In eerste instantie steeg de gemiddelde CPA. Door de data te analyseren kregen we nieuwe inzichten. Deze inzichten hebben we gebruikt om converterende landingspagina’s op te zetten. Vervolgens hebben we door middel van remarketing en e-mailmarketing de bezoekers teruggehaald waardoor de gemiddelde CPA daalde met ruim -30%.

Bij aanvang zijn de belangrijkste zoekwoorden bepaald. Daarvoor was content een van de belangrijkste pijlers om te scoren in de zoekresultaten. In samenwerking met onze partner Stories by SAM hebben we heldere SEO teksten opgesteld die ook op de lange termijn bijdragen aan de vindbaarheid van Pakketvervoer.nl. Nu profiteren de Google Ads campagnes van de opgebouwde autoriteit wat zich vertaalt in een lagere CPC.

Met de aanpak van JEROME wisten we een positieve ROI te behalen. Naast de directe conversie hebben we ook meer autoriteit opgebouwd rondom het merk. Dit zijn de belangrijkste resultaten:

- Het behalen van 268 offerte aanvragen
- In totaal hebben we 7% organische bezoekers gerealiseerd
- Vertoningspercentage van 38% in de Google Ads campagnes

JEROME van Bluedesk

Alkmaar
JEROME van Bluedesk
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe