40 bestelshops binnen 2 weken live

Omschrijving

Sinds de uitbraak van Covid-19 is het topdrukte in de tuinbranche: zowel offline als online zijn er het afgelopen jaar meerdere records verbroken. Totdat eind 2020 ook de tuincentra dicht moesten. Met het voorjaar in zicht worden veel tuincentra geconfronteerd met de uitdaging: hoe ga je de klant online bedienen?

Doel

Om voor de tuincentra de stap naar online sneller en eenvoudiger te maken, hebben wij samen met GRS Retail, de grootste retailorganisatie voor zelfstandige tuincentra in Nederland en België, een click & collect bestelshop ontwikkeld. Deze bestelshop maakt het voor de tuincentra mogelijk om in eigen regio te bezorgen en, per 10 februari, bestellingen af te laten halen.

Het ledenbestand van GRS Retail bestaat uit 123 tuincentra, waarvan een deel nog geen webshop had. Doel van de oplossing was om de geïnteresseerde tuincentra zo snel mogelijk te voorzien van een bestelshop die aansluit bij de zelfstandige uitstraling. Naast de uitstraling wisselen ook het productassortiment en de prijzen per winkel. Hierdoor was een hoge mate van flexibiliteit gewenst. Daarnaast moesten de webshops binnen 2 weken live kunnen gaan. Dit maakte de uitdaging voor ons compleet.

Resultaat

Vanaf 14 februari zijn de eerste webshops, binnen twee weken na de start van het project, online gegaan. In totaal staat er nu voor 40 verschillende bedrijven een click & collect bestelshop live. Voor veel van deze tuincentra een eerste kennismaking met e-commerce. Op deze manier kunnen zij ondanks de maatregelen hun voorraad verkopen totdat de detailhandel de deuren weer mag openen.

Overige informatie

Garden Connect creëert innovatieve en effectieve online oplossingen om ambitieuze tuincentra te verbinden met hun klanten. Naast websites, e-commerce oplossingen, loyaliteitsprogramma's en online marketing services, leveren wij plantdata aan tuincentra in binnen- en buitenland inclusief foto’s, eigenschappen en unieke Google-vriendelijke omschrijvingen.

Garden Connect

Zwanenburg
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe