Piece of Cake

Omschrijving

Samen een cadeau kopen neemt vaak veel frustratie met zich mee. Dit moest makkelijker kunnen en daarom zocht Rapsodie een betrouwbare app ontwikkelaar die met een creatieve blik van 'Piece of Cake' een succesvolle app kon maken. Daarom koos Rapsodie voor Webuildapps.

Doel

Maak het organiseren van een gezamenlijk cadeau makkelijk en snel en zorg dat gebruikers zonder frustratie deze taak op zich kunnen nemen. Het gebruik moest speels zijn en de gebruikers moeten vrolijk worden op het moment dat de app geopend wordt.

Onze rol hierin was het uitwerken van het idee tot een concept en daarna het realiseren van de apps en het achterliggende platform.

Resultaat

Vol enthousiasme vlogen de creatieve ideeën vanuit ons team over tafel en werd duidelijk wat voor gave dingen je met Piece of Cake zou kunnen doen.

Eerst hebben we deze energie en creativiteit losgelaten op het bepalen van een Minimum Viable Product. Op basis van dit MVP hebben wij het functioneel ontwerp en prototype opgebouwd waarna we hebben RAADHUIS gevraagd om ons te ondersteunen bij het uitwerken van het het visueel ontwerp.

Ons development team is met dit ontwerp aan de slag gegaan en heeft twee native apps gerealiseerd waarmee de klant goed voor de dag kon komen. Een uniek punt is de control voor het beheren van betalingen. Deze trekt de aandacht en geeft de app zijn unieke gezicht.

Vanuit de eerste releases en hebben we veel feedback verzameld en inmiddels zijn we volop bezig met een nieuwe release die belangrijke feedbackpunten vanuit de gebruikers aanpakt.

Overige informatie

Samen een cadeau kopen neemt vaak veel frustratie met zich mee. Piece of Cake biedt een oplossing om eenvoudig samen met vrienden en familie een cadeau te regelen voor iemand.

De missie van Piece of Cake is dan ook het proces van samen een cadeau kopen voor iemand vergemakkelijken. Met de app wilde Rapsodie ervoor zorgen dat de organisatie rondom het samen kopen van een cadeau voor iemand simpel en eenvoudig werd. Belangrijk was dat met overzicht moest kunnen houden over wie er mee deden en wie er al betaald had.

Met Piece of Cake maak je In luttele minuten een cadeau aan voor iemand, nodig je iedereen uit via het adresboek en kun je aan de slag. Alle informatie over betalingen, deelnemers en zelfs het kopen van het cadeau is mogelijk via de Piece of Cake app.

Ook biedt Piece of Cake
- Details rondom een cadeau te bespreken in de chat
- Eenvoudig aangeven dat iemand al betaald heeft
- Reminders wanneer de deadline verloopt
- Betalingsherinneringen voor degenen die nog niet betaald hebben

"Webuildapps heeft het idee voor Piece of Cake op een professionele en verrassend creatieve manier uitgewerkt, met een geweldige app als resultaat!” Aldus Dorine Wesseling namens Rapsodie over het project.

Webuildapps

Alkmaar
Webuildapps
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe