Administratiepakket voor horecaondernemers: KHN Rekenwerk

Omschrijving

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) kijkt het liefst naar een bloeiende horecasector. Belangrijk dus dat horecaondernemers weten waar hun kansen liggen. Incentro helpt ze op weg met een helder dashboard waarop je in één oogopslag ziet hoe een café, bar of restaurant presteert.

Doel

Als ondernemer wil je precies weten hoe je bedrijf er financieel voor staat. Wat is je brutowinstmarge, hoe is je bedrijfsresultaat, en wat zijn je inkoop- en personeelskosten? Maar ook: hoe doen je concurrenten het?

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) lanceerde Rekenwerk, een nieuwe dienst voor horecaondernemers met onder andere een platform dat inzicht biedt in de financiële situatie van je bedrijf. Inclusief een benchmarktool die je prestaties naast die van vergelijkbare cafés en restaurants legt. Best een geavanceerd platform. Tenminste, als je het goed wilt doen. Incentro nam de uitdaging aan en ontwierp een oplossing om informatie te verzamelen én mooi te presenteren in een dashboard.

Resultaat

Hoe bied je horecaondernemers bedrijfsinformatie die verder gaat dan wat ze zelf al weten? Nou, bijvoorbeeld door de financiële gegevens van hun zaak aan andere data te koppelen, zodat er nieuwe inzichten in de bedrijfsvoering ontstaan.

Incentro bouwde een algoritme dat rekening houdt met eigenschappen als (geo)locatie, het aantal stoelen en tafeltjes in je zaak en het type horecagelegenheid: run je een buurtkroeg, snackbar of driesterrenrestaurant? Hiermee kan de software uitrekenen hoe goed jouw horecazaak presteert ten opzichte van vergelijkbare bedrijven. Door het algoritme ook nog te koppelen aan boekhoudsoftware en datawarehouse Pentaho, zorgden we er bovendien voor dat de inzichten steeds nauwkeuriger worden. Je kunt zelfs je KPI’s bepalen, waarbij je zelf de lat bepaalt.

Cijfertjes zijn leuk, maar ze worden pas echt nuttig als je snapt waar ze voor staan. Daarom gaven we het dashboard een heldere, speelse lay-out, zodat je in één oogopslag de betekenisvolle statistieken van je bedrijf kunt overzien. Waar je ook bent, hoe laat je ook inlogt. En het spannende is: binnenkort kan het algoritme voorspellingen doen. Kun je dus uitrekenen wat het oplevert als je
’s zomers tien extra tafeltjes op je terras zet.

Incentro NL

utrecht
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe