AedPartner

Omschrijving

AedPartner was op zoek naar een geheel nieuwe webshop voor de verkoop van hun AED apparatuur.

De wens hierbij was een webshop te maken met een modern, warm en minimalistisch design. Daarnaast moest er een optimale beleving zijn voor de gebruiker binnen een intuïtief platform.

Doel

AedPartner zocht naar een partner om een nieuwe webshop te realiseren voor de verkoop van hun AED apparatuur. Het was van belang dat de webshop op een duidelijke manier producten én productinformatie kon tonen. Samen met AedPartner stelde we een wensenlijst op:

- Een duidelijke en intuïtieve webshop
- Een duidelijke huisstijl
- Goed vindbaar in zoekmachines
- Een platform waarin content goed te beheren is

Resultaat

Het design van de webshop was een belangrijk aspect van dit project. AedPartner wilde een rustig, warm en minimalistisch design voor het nieuwe platform. Het moest daarnaast een modern design zijn, waarbinnen de gebruiker zeer intuïtief te werk zou kunnen gaan.

Een intuitief design:
Samen met AEDPartner werkte we aan een nieuw design. In wireframes werden de basiselementen voor de webshop vastgelegd, welke werden uitgewerkt tot een compleet webshop design. Er werd hierbij veel aandacht besteed aan intuïtieve elementen om de gebruikservaring zo prettig mogelijk te maken. Zo is er gebruik gemaakt van overzichtelijke foto’s en beschrijvingen. Ook zijn producten door de categorieën in de menustructuur gemakkelijk te vinden.

Content is king:
AedPartner heeft alle kennis in huis als het gaat over AED’s. Dit uit zich op de webshop in veel verschillende soorten content. Zo is er algemene info op de categoriepagina’s, productspecifieke informatie, beoordelingen en reviews. Al deze info is op logische plaatsen in de webshop te vinden. Op die manier worden alle vragen die een klant kan hebben, beantwoord.

Ook het beheren van de content is voor AedPartner gemakkelijk gemaakt: het toevoegen en beheren van informatie wordt geregeld via de Magento 2 Content Manager.

Optimale SEO
Bij de webshop voor AedPartner is veel aandacht besteed aan een optimale Search Engine Optimalization. Hierdoor is de webshop goed vindbaar in zoekmachines. Dit is onder andere terug te vinden in de koppen, zoekmachine vriendelijke URL’s en de snelle laadtijd van alle pagina’s.

Bureau(s) waarmee is samengewerkt

Overige informatie

We zijn trots op het resultaat dat we samen met AedPartner hebben behaald. De intuïtieve en gebruiksvriendelijke webshop zorgt ervoor dat de levensreddende apparatuur gemakkelijk gevonden én aangeschaft kan worden. De komende tijd werken wij met AedPartner verder aan het optimaliseren van de webshop.

Madia

Eindhoven
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.

Disciplines

Type oplossing

Tags

+ Voeg case toe