Allerhande Koken-app

Omschrijving

Allerhande is een merk dat helpt en inspireert, op alledaagse én bijzondere momenten. Hét bewijs dat Albert Heijn de lekkerste supermarkt van Nederland is. Fabrique werkte van concept tot realisatie van de Koken-app voor Allerhande intensief samen met Albert Heijn/Allerhande, Studio Room, MediaPartners en Albert Heijn IM Online.

Doel

Ontwikkel de ultieme kookbuddy voor in de keuken.

Resultaat

‘De meest handige kookhulp in de keuken waarmee het altijd lukt’. Een app waarmee echt iedereen lekker kan koken, elke week weer. Onze strategie? User centered, hoogwaardige content en focus. Om dit te bereiken hebben we aan de ene kant gekeken naar hoe mensen een recept gebruiken in de keuken, waaruit bleek dat men slechts af en toe op het recept kijkt en het niet van voor naar achteren leest.

De app moest dus vooral een ondersteunende rol hebben. Daarnaast hebben we veel aandacht besteed aan het ideale ‘format’ van een recept; het aantal stappen en de ideale lengte van de beschrijving. We hebben de recepten opgebroken in de kleinste atomen en van daaruit opnieuw opgebouwd, in een volledig nieuwe database.

Om de hoge kwaliteit te waarborgen ontsluit de app alleen recepten die speciaal voor de app zijn gemaakt. Iedere stap is duidelijk beschreven, en wordt ondersteund met foto’s én video-instructies. De Koken-app blijft interessant doordat er elke week nieuwe receptpakketjes’ verschijnen, van “homemade” tot "supersoepen"

De stembediening maakt het swipen met vette vingers overbodig. De haarscherpe beelden, afgestemd op de retina-schermen van de iPad, zorgen er samen met de nieuwe online huisstijl voor dat alle recepten niet alleen overduidelijk zijn, maar er bovenal erg lekker uitzien.

Overige informatie

Veel enthousiaste reacties, een waardering van 4,5 sterren en een eerste plaats in de App Store download-lijst, en dat in de drukke kerstperiode. Een app waarmee echt iedereen lekker kan koken! Of zoals een twitteraar het verwoordde: “Een van de beste Nederlandse apps ooit.”

Bekroond met een Gold iF Communication Design Award 2015.

Fabrique

Amsterdam
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe