Amsterdam Discovery Challenge

Omschrijving

Als aanvulling op het gemeente initiatief 'Stad in Balans', met als doel de leefbaarheid in de stad te verbeteren, ontwikkelde DTT de Amsterdam Discovery Challenge app.

Doel

Als Amsterdamse app ontwikkelaar voelden wij ons geroepen ook een initiatief in te dienen. Een mobiele oplossing om de toeristendruk vanuit het centrum beter te verspreiden. Zo wordt de gebruiker langs bekende en minder bekende bezienswaardigheden genavigeerd. Speciale challenges worden voorgeschoteld wanneer de gebruiker zich binnen 50 meter van een bezienswaardigheid bevindt. De informatie en challenges worden gepresenteerd in de vorm van een video, audiofile, quiz of een game.

Resultaat

De gratis app is beschikbaar voor iOS en Android.

De app geeft exclusieve informatie over Amsterdam aan de hand van video's, audio en nog veel meer. Zo kan de gebruiker bijvoorbeeld bij ''bruisende buurten'' de straten van Amsterdam ontdekken op een manier waarop zij de stad nog nooit hebben gezien.

Er zijn routes uitgestippeld om bezienswaardigheden, informatiepunten en trivia locaties te vinden op kaarten. DTT heeft bijvoorbeeld samengewerkt met ART Zuid, deze wandelroute vol kunst en cultuur is nu terug te vinden in de app.

Ook kunnen punten gespaard worden door in te checken bij aangesloten locaties en door mee te doen aan challenges. De gespaarde punten zijn in te wisselen voor vouchers en kortingen. Het puntenaantal kan vergeleken worden met andere gebruikers in de rankings functionaliteit. Dit voegt competitie toe aan de app.

Ook offline is de app te gebruiken, zo kunnen kaarten en routes gedownload worden.


Overige informatie

DTT

Amsterdam
DTT
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe