Applicatie voor inzicht in brandstofverbruik materiaal

Omschrijving

Van Oord: 150 jaar ervaring in Marine Ingenuity. Hetzelfde geldt voor klimaatverandering, bevolkingsgroei en duurzame energie: wereldwijde thema’s. Van Oord hecht zeer aan duurzaamheid, vandaar dat ze graag wilden weten (én meten) hoe het met de footprint van ingehuurd materieel zit.

Doel

Als infrastructureel aannemer op het gebied van internationaal baggerwerk, olie-/gaswinning en offshore windenergie wil Van Oord constant grip houden op de eigen CO2-footprint. Om die in kaart te brengen, moet je precies weten hoeveel brandstof je verbruikt. En dat lukte, gedeeltelijk. Het probleem was namelijk dat Van Oord overal ter wereld materieel inhuurt. En hierover werden geen gegevens verzameld. Wel op projectniveau, maar een helikopterview over het totale bedrijfsverbruik ontbrak.

Van Oord zocht en vond de oplossing bij Incentro; een brandstof-app waarmee elke projectleider van de Golf van Mexico tot de Stille Zuidzee in de centrale database kan noteren welk type brandstof er is getankt, en hoeveel. Belangrijke voorwaarde en uitdaging: op de meest afgelegen plekken bruikbaar, dus internetonafhankelijk. Geen gemakkelijke opgave, maar voor Incentro zijn dat juist de leukste.

Resultaat

Incentro leverde na één sprint via het OutSystems-platform een goed werkende basisversie van de fuel-app op, die dan ook direct in gebruik is genomen. Let wel: ontwikkelen, testen én doorontwikkelen binnen een maand. Verschillende gebruikersgroepen binnen het bedrijf kunnen nu – op basis van hun rechten – op projectbasis het brandstofverbruik vastleggen, ook van extern betrokken materieel. Op een uniforme wijze bovendien en dankzij een hoge datakwaliteit ook nog eens uiterst betrouwbaar.

Incentro

Utrecht
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe