Aquima, productrestyling en user interface

Omschrijving

Hoe creëren we een moderne stijl voor Aquima Suite die zich onderscheidt?

Achtergronden van deze case

Aquima Suite is het softwareprogramma waarmee je eenvoudig ingewikkelde bedrijfsprocessen kunt -modelleren. Deze ondersteunt financiële instellingen, overheidsinstanties en zorgbedrijven met softwaresystemen en het stroomlijnen van complexe en dynamische bedrijfsprocessen. Met dit complete platform ontwikkelt opdrachtgever Aquima beheersbare systemen die zorgen voor wendbaarheid en flexibiliteit binnen een organisatie.

Aquima Suite is al jaar en dag een technisch vooruitstrevend product. Qua vormgeving is het in al die tijd even behoudend gebleven. De techneuten kregen intern de vertaling niet gemaakt. Vandaar dat behoefte was aan een samenwerking met een externe partij. Het software-product moet een eigen gezicht krijgen, gemoderniseerd worden en in een passende consistente stijl gegoten worden. Daarbij is het meedenken over het verbeteren van het gebruiksgemak een randvoorwaarde. Aquima klopte bij DeltaZuid aan met als centrale vraag: “Hoe creëren we samen met een externe partij een moderne stijl voor Aquima Suite die zich onderscheidt van de concurrentie?“

Doel

Tijdens een intensieve samenwerking tussen het team van Aquima en DeltaZuid is er regelmatig op locatie gewerkt om een consistente stijl voor de user interface te ontwikkelen. Alle processen zijn vervolgens doorlopen om verbeteringen door te voeren in de user experience. Daaropvolgend is de volledige restyling in het product geprogrammeerd. Deze monitoren wij op ons beurt weer om de stijlconsistentie te bewaken.

Resultaat

Een modern herontwerp voor Aquima Suite. Deze is doorgevoerd in de complete Suite. Aquima Suite werkt nu prettiger, verschaft een kortere inwerktijd met kosten-besparing tot gevolg. Om de opgestelde consistentie voortaan te bewaken, hebben we een styleguide opgezet. Deze gids bundelt de richtlijnen voor alle vensters binnen Aquima Suite. Door de restyling is het product toegankelijker en eigentijdser geworden. Dit maakt Aquima Suite positief onderscheidend ten opzichte van de con-currentie. Kortom, al met al een makeover om hartstikke trots op te zijn.

DeltaZuid - Branding innovations

Waalre
DeltaZuid - Branding innovations
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe