Autodrop in social: sterke merkidenteit en creatieve inhaker

Omschrijving

Creativiteit komt tot uiting in de copy en visuals van Autodrop op Facebook.

Met drop en snoep in de vorm van verkeersgerelateerde typetjes en autootjes geeft Autodrop overal een gekke draai aan, maakt dingen bizar of zelfs absurd! Hoe gekker het snoepje, hoe lekkerder.

Doel

In december 2017 werken wij met ons creatieve team van designers, copywriters en digital marketeers alweer voor het 5e jaar voor het grappige en onweerstaanbare merk Autodrop. Herkenbare situaties met een grappige twist en een altijd herkenbare huisstijl. Vanuit een opgestelde guideline met een aantal regels en richtlijnen zijn we aan de slag gegaan met het ontwikkelen van Facebook wallposts en social media campagnes. Posts die moeten zorgen voor een lach op je gezicht en die moeten aansturen op interactie (likes, comments en shares). Dit bleef ook De Beste Social Media niet onopgemerkt. Zij roemden in 2013 de wallposts van Autodrop met de woorden: “Goed voorbeeld van sterke merkidenteit”.

Resultaat

Eén van de eerste doelen was natuurlijk bouwen aan de fanbase van Autodrop op Facebook en het bereik vergroten. 1 januari 2013 stond de fanbase van Autodrop op 2.000 en binnen een jaar was de fanbase doorgegroeid naar 10.000 fans. Door middel van diverse (winactie)campagnes, testercampagnes en aansprekende content groeide de fanbase gestaag door. Eind 2015 stond de teller op 17.500 Facebook fans en halverwege dit jaar in juli werd de 20.000 fans grens doorbroken. En dat met beperkte inzet van mediabudget. Er zijn dus geen fans ‘gekocht’, maar de groei is grotendeels organisch ontstaan.

Bureau(s) waarmee is samengewerkt

Overige informatie

Benieuwd of we voor jouw merk ook creatieve wallposts kunnen maken die bijdragen aan je marketingdoelstelling(en)? Wij laten ons graag uitdagen en verrassen je graag met een passende creatie!

Partout // digital native agency

Eindhoven
Partout // digital native agency
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe