B2B Website met Leadgeneratie en Werving voor BKRS

Omschrijving

BKRS Crane Systems is producent van niet-standaard, complexe kraansystemen in Nederland én over de grens. De volledige ontwikkeling van een kraansysteem voert BKRS zelf uit, en gaat altijd in overleg met de klant, zodat alle wensen vervuld worden.

Doel

BKRS Crane Systems is een expert op het gebied van (complexe) maatwerk kraansystemen. Klanten van BKRS worden compleet begeleid in hun aankooptraject, van de tekenkamer tot de installatie van hun kraansysteem, en uiteindelijk ook onderhoud en service. Op het gebied van deze niet-standaard kranen is BKRS een marktexpert. Die kennis was echter niet te zien op de oude website. Daarnaast werden bezoekers van de website onvoldoende gestimuleerd om actie te ondernemen, en contact met BKRS op te nemen voor een eerste gesprek. Sigma Solutions werkte samen met een identitybureau om een moderne B2B website te realiseren voor BKRS, waar leadgeneratie, werving en het delen van kennis centraal stonden.

Resultaat

Het aankooptraject van een maatwerk kraansysteem is een uitgebreid proces. Iedere situatie is uniek, heeft zijn eigen uitdagingen, en vereist een oplossing die voldoet aan alle eisen en wensen. Deze (potentiële) klanten zijn steeds vaker zelf op zoek naar een oplossing, en zij doen dit ook steeds meer online. Voor BKRS was het dus zaak om deze bezoekers aan zich te binden, en contact op te laten nemen met BKRS. Hiervoor maakt de nieuwe website van BKRS gebruik van strategische Call-to-Actions (CTA's), die bezoekers in verschillende fases van hun aankooptraject uitnodigen om in contact te komen met BKRS. Zo is er voor de oriënterende bezoeker een nieuwsbriefinschrijving, waarmee deze bezoeker maandelijks in contact blijft met BKRS.

Voor de bezoekers in de overwegende fase zijn interessante downloads beschikbaar: onze automatische productdatasheets. Deze datasheets van de kraansystemen van BKRS worden automatisch gegenereerd op basis van de kenmerken van die kraan. Zo zijn de datasheets ook gemakkelijk te wijzigen. De datasheets laten de mogelijkheden van het kraansysteem zien door het tonen van de verschillende opties en eigenschappen.

Bezoekers die nog een stapje verder zijn en zich in de aankoopfase bevinden, kunnen direct een afspraak aanvragen met BKRS, of op de pagina van een kraansysteem direct een offerte aanvragen. Met al deze mechanismes worden elke maand kwalitatieve leads gegenereerd voor BKRS.

Overige informatie

In de werktuigbouw ondervinden bedrijven een uitdaging met het vinden van genoeg personeel. Investeringen in recruiters lopen al snel op, en deze bedrijven doen er goed aan om het wervings- en selectieproces intern te halen. Bij BKRS doen we dit allereerst door de vacatures overzichtelijk te plaatsen op de website. Met het formulier op elke vacaturepagina kunnen sollicitanten zich direct opgeven voor een vacature. Daarnaast ondersteunt Sigma Solutions met het delen van vacatures op relevante websites als Indeed en LinkedIn. Op deze manier heeft BKRS meer controle over het wervingsproces én worden kosten bespaard.

BKRS deelt marktkennis met de wereld
In de wereld van de B2B speelt het vertrouwen dat een klant heeft een centrale rol in de relatie tussen bedrijf en klant. Vertrouwen wordt op de website van BKRS uitgestraald door logo's van klanten en certificaten te tonen. Maar nog veel belangrijker is het tonen van de diversiteit van BKRS. Als producent van maatwerk kraansystemen is BKRS actief in vele verschillende industrieën, met zeer uiteenlopende projecten. Hoe groot de uitdaging ook is, BKRS vindt altijd wel een oplossing! Deze projecten deelt BKRS op de website, waarbij de prachtige foto's altijd groot vertoond worden, om de bezoekers een idee te geven van de oplossing.

Sigma Solutions ondersteunt BKRS daarnaast met de marketingactiviteiten die relevant verkeer naar de website toetrekken. Zo hebben wij groei in het verkeer gerealiseerd door aan de slag te gaan met SEO, adverteren op Google, social media management en emailmarketing.

Sigma Solutions

Alkmaar
Sigma Solutions
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe