Bejo's cropalyser

Omschrijving

Voor Bejo Zaden hebben we de Cropalyser ontwikkeld: een app waarmee klanten en medewerkers van Bejo, over de hele wereld, zowel on- als offline op ieder gewenst moment inzicht kunnen krijgen in alle informatie omtrent gewassen.

Doel

In de informatievoorziening naar haar telers wilde Bejo graag innoveren door het reeds bestaande ziektebeelden boekje - een boekje met ziektebeelden die in gewassen voorkomen en een beschrijving van de symptomen - via een smartphone beschikbaar te maken. De app moest - net zoals de bekende ziektebeeldenboekjes - als praktisch hulpmiddel dienen voor telers. Zo was het belangrijk dat er in de app ziektebeelden van meerdere gewassen (bieten, uien, wortelen en kool) beschikbaar zouden zijn en dat weer in meerdere talen. Daarnaast moest de app werken in zowel online als offline situaties. Ook belangrijk was dat een teler wanneer dat nodig is eenvoudig zou kunnen uitdokteren welke ziekte hij in zijn gewas heeft aangetroffen.

Een ander belangrijk aandachtspunt in de aanlevering van content was dat Bejo de content continue moest kunnen bijwerken omdat, mede door de hoeveelheid content en de vele talen, er nog wel eens een aanpassing in de tekst gedaan moet worden.

Resultaat

Een iPhone, Android en Windows Phone app inclusief een slim systeem voor de uitwisseling van de vele content verdeeld over 16 talen.

Door het inzetten van een aantal Podio apps kan Bejo de content continue eenvoudig bijwerken en op afroep kan Webuildapps eenvoudig een nieuwe versie van de app met de nieuwe content publiceren in de App Store, Google Play en Windows Phone.

De Cropalyser wordt door Bejo ingezet voor:

- Voor de verspreiding van kennis over ziektebeelden en symptomen in meerdere gewassen onder alle (lokale) telers
- Ondersteuning van telers en haar eigen vertegenwoordigers bij het determineren van ziektebeelden in gewassen
- Kostenbesparing op drukwerk (minder fysieke ziektebeeldenboekjes)

De ‘Cropalyse’ zoekfunctie is een handzame tool die via het beantwoorden van vragen leidt naar onregelmatigheden, het analyseren van groeiontwikkelingen en het herkennen van symptomen. Tevens biedt Cropalyser een advies over gewascontrole en preventie van ziekten en plagen. Met de Cropalyser is functionele gewasinformatie voor de teler direct, in een handomdraai en zowel off- als online beschikbaar.

Tijdens verschillende groeistadia van het gewas kan aan de hand van symptomen, foto’s en door middel van vraagstelling eenvoudig herleid worden welke ziekte of plaag de ontwikkeling van een gewas hindert.

Overige informatie

Inmiddels zijn we aanbeland bij de derde update van de Cropalyser. In mei 2016 de app voorzien van een grotendeels nieuw en fris ontwerp voor het hoofdmenu en het scherm met de categorieën. Het hoofdmenu is in de iPhone - , Android - en Windows Phone app voorzien van een Parallax effect.

Ook groeit de vraag onder medewerkers en telers van Bejo zaden naar meer gewassen en ziektebeelden in de app. De waarde van de app groeit en dit heeft ervoor gezorgd dat de Radicchio is toegevoegd en Selderij binnen enkele weken zal volgen. De lijst met nog toe te voegen gewassen groeit waardoor en in de volgende update ook Prei als gewas zijn opwachting zal maken.

Webuildapps

Alkmaar
Webuildapps
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe