Bejo's Experience app

Omschrijving

Bejo's Experience app biedt bezoekers van de open dagen van Bejo Zaden een unieke ervaring: middels bluetoothgestuurde iBeacons krijgen zij, met behulp van pushberichten, informatie over de betreffende gewassen en andere belangrijke informatie. Zodra een gebruiker de app installeert en bij een beacon in de buurt komt, wordt deze geactiveerd.

Doel

Er moest een platform komen voor het eenvoudig beheren en aanpassen van content in de app, geschikt voor zowel iOS als Android. Daarmee kwam de Windows Phone versie te vervallen. Daarnaast is er een plan uitgewerkt om waarde uit de inzet van beacons te halen. Deze beacons zijn er zowel voor het attenderen van de bezoeker op Quality Proof Points als het in beeld brengen van het verkeer over het terrein. Een eerste stap naar het verzamelen van big data tijdens de Open Dagen. Elke beacon registreert namelijk het (anonieme) contact met de smartphone van de bezoeker, mits deze de app geïnstalleerd heeft. En last but not least: gezien het internationale karakter van de bezoekers moest de app ook offline kunnen werken.

Bejo wilde graag een app laten maken met een langetermijnvisie op de functionaliteit en flexibiliteit bij het inzetten van de app tijdens events. Door hier samen in op te trekken kunnen we de app slim doorontwikkelen. Door de eerdere ervaringen met Webuildapps als app ontwikkelaar (Cropalyser) was er veel vertrouwen in de samenwerking.

Resultaat

Zodra een bezoeker de app geïnstalleerd heeft en opent, krijgt deze introductieschermen met uitleg over de app. Zo krijgen zij onder andere informatie waarom pushberichten en bluetooth aan moeten om de volledige beleving van de Bejo's Experience te ervaren. Deze twee samen zorgen namelijk voor een optimale ervaring met de geïnstalleerde beacons. Ook heeft de bezoeker een handig overzicht van het terrein middels een ingebouwde plattegrond.

Door het geïntegreerde Instant Magazine kan Bejo gemakkelijk haar klanten op de hoogte houden van alle ontwikkelingen rond de open dagen. Zo bevat deze informatie over de tours - waar zij starten en hoelaat -, maar heeft de app ook een zeer uitgebreide FAQ-sectie. Denk hierbij onder andere aan informatie over: machines, vervoer en informatie over belangrijke contacten. Tot slot biedt de app een lokale weersvoorspelling, zodat men altijd op de hoogte is van het lokale weer.

De verzamelde informatie die voortkomt uit de gegevens van het gebruik van de app, kan op verschillende manieren geanalyseerd worden. Via Google Analytics kan Bejo het gebruik van de Bejo's Experience analyseren. Fabric wordt gebruikt voor het monitoren van de stabiliteit en het gebruik van de app. Informatie over hoe vaak en op welke tijdstippen de punten bezocht worden kan Bejo terugvinden in de speciale backend waarin het gedrag van de bezoekers kan worden geanalyseerd.

Overige informatie

iBeacons zijn kleine bluetoothgestuurde apparaatjes, welke reageren als er een mobiel apparaat in de buurt is. Ook kunnen zij reageren op bijvoorbeeld beweging.

Webuildapps

Alkmaar
Webuildapps
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe