Beleef 500 jaar wonen!

Omschrijving

Museumhuizen is anders dan een gewoon museum. Bezoekers kunnen het huis beleven op een unieke manier. De vraag was om een nieuwe website te ontwerpen die een eerste stap is van deze unieke beleving.

Doel

Ook online al een beleving!

Het bezoek aan een Museumhuis is echt anders dan een bezoek aan een normaal museum. In Museumhuizen geen gefluister en op de paden blijven. Dwalen door de gangen, beklimmen van de trappen, koekjes bakken in de keuken of leren tafeldekken. Bezoekers mogen zelfs de deuren en laatjes opentrekken (wel voorzichtig). Zo beleef je het huis echt! Hendrick de Keyser vroeg Flink een nieuwe website te ontwerpen die een eerste stap is van deze unieke beleving. Verleiden, prikkelen en nieuwsgierig maken. Met deze mooie opdracht gingen wij aan de slag!

Resultaat

Krachtig en eenvoudig

Het resultaat is een eenvoudig en strakke website die de sfeer van de huizen ademt. Daarvoor hebben wij gebruik gemaakt van de prachtige beelden van de Museumhuizen. Het design is eenvoudig en tijdloos. De focus ligt op de huizen, de beelden van de huizen en natuurlijk de periode waaruit het huis stamt. Daarvoor ontwikkelden wij een interactieve tijdlijn. Heeft een bezoeker genoeg informatie? Dan kan hij eenvoudig online tickets boeken. Op het moment van lancering, in juli 2018, zijn er al drie Museumhuizen en vier kleinere exposities te bezoeken. De komende jaren is het plan het aantal Museumhuizen uit te breiden tot maar liefst 35!

De nieuwe website is ontwikkeld op basis van het Open Source CMS Drupal 8.

Bureau(s) waarmee is samengewerkt

Overige informatie

"Voor de tweede keer ontwikkelde ik een website samen met Flink. Opvallend is de professionele aanpak en de focus op een gedegen basis. Doordat we de doelstellingen gezamenlijk en helder hadden geformuleerd werd het resultaat prachtig: een gebruiksvriendelijke en visueel aantrekkelijke site!"
- Klaartje Laan Marketing- en Communicatieadviseur Vereniging Hendrick de Keyser. -

Flink

Den Haag
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe