Betrokkenheid bij de héle customer journey

Omschrijving

Met meer dan een miljoen bezoekers per jaar wil de Heineken Experience blijven vernieuwen om zo de betrokkenheid van haar bezoekers te verhogen. Wij ontwikkelden een mobiele app die daaraan bijdraagt.

Doel

Een interactieve tour door de voormalig brouwerij van het wereldberoemde biermerk, gericht op het verhogen van interactie en personalisatie.

Resultaat

Scroll door de historie
Als bezoekers door de brouwerij lopen verschijnen er nieuwe ‘stories’ - ook wel Tall tales - in hun timeline. Stories die een reeks van hoogtepunten uit de geschiedenis van het biermerk vertellen middels catchy animaties. Dankzij een twaalftal beacons in de Heineken Experience toont de app enkel stories die op dat dat moment relevant zijn voor de beleving van de bezoeker. Persoonlijk en interactief dus.

Mee met de tijd
De app maakt gebruik van de laatste trends op het gebied van mobile app development. Zo kunnen gebruikers door simpelweg hun camera op een Heineken bierviltje te richten, het brouwproces in ‘augmented reality’ ervaren. De combinatie van een 3D-visualisatie van het brouwproces en live camerabeeld wekt de illusie dat het bier voor de neus van de gebruiker wordt gebrouwen. De stories die een bezoeker eerder tijdens de tour te zien kreeg komen nu écht tot leven.

Onderdeel van de héle customer journey
Bezoekers kunnen hun experience zelfs buiten de muren van de brouwerij vervolgen. Na de interactieve tour neemt de app hen mee naar de leukste restaurantjes en Amsterdamse kroegen waar een koud Heineken pilsje op hun wacht. Zo weet de Heineken Experience nóg meer mensen te verbinden met het populaire biermerk.

Overige informatie

Vriend van de brouwerij

Al in 2013 werkten we samen met Heineken Experience aan een interactieve audio en video tour, beschikbaar in maar liefst 9 talen. In de afgelopen zes jaar werkten we continue aan updates van de app. En met succes. De Android en iOS app zijn al meer dan 420.000 keer gedownload en worden maandelijks door meer dan 13.000 bezoekers gebruikt.

M2Mobi

Amsterdam
M2Mobi
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe