Big data-applicatie voor voetbalmakelaar

Omschrijving

Big data-applicatie voor voetbalmakelaar

Achtergronden van deze case

Een gerenommeerde voetbalmakelaar met bekende spelers in zijn portfolio wilde op een snelle manier al zijn informatie kunnen delen met voetbalclubs en sportagenten om hen zo beter van dienst te kunnen zijn.

Doel

Een webapplicatie voor het betaalde voetbal met alle spelersinformatie, statistieken en wedstrijdvideo’s. Direct op te vragen, snel, actueel en full-HD.

Resultaat

De technici van Marviq ontwikkelden Footballmarket.com, een website die het leven van voetbalclubs en sportagenten makkelijker maakt. Een ‘Big Data’-applicatie, want een halfjaar na de start vind je er al 170.000 spelersprofielen en meer dan 700.000 wedstrijdverslagen. Daarom is een dataoplossing gebruikt die goed kan omgaan met grote gegevensverzamelingen. Al snel werd gekeken naar noSQL. Marviq combineerde CouchDB met Elastic Search. Daarnaast is een mobiele applicatie gemaakt, waarvoor een eigen oplossing is gebruikt om op efficiënte wijze een mobiele applicatie voor alle platformen te ontwikkelen en te onderhouden: de Marviq Application Template (MAT). De website is exclusief toegankelijk voor bezoekers met een lidmaatschap. Ondanks de enorme hoeveelheid aan beschikbare data is het een snelle website en biedt deze een intuïtieve gebruikerservaring. De website is direct op te vragen, snel, actueel en full-HD. Precies zoals de klant het bedoelde.

+ Voeg case toe