bijBouwe, de eerste online hypotheekverstrekker, zónder bank

Omschrijving

bijBouwe is de eerste online hypotheekverstrekker in Nederland die het voor consumenten mogelijk maakt om buiten de bank om een hypotheek volledig online af te sluiten.
Dat scheelt een hoop tijd, geld en gedoe.

Doel

Het bestaande proces van een hypotheekaanvraag, voor de klant vaak langzaam en frustrerend, moest veel beter kunnen én belangrijk: voordeliger.

Een belangrijk vertrekpunt was dan ook om huizenkopers binnen 10 minuten duidelijkheid te geven over het maximaal te lenen bedrag en de mogelijkheid bieden om op verschillende manieren de hypotheek af te sluiten: helemaal zelf, met ondersteuning van één van onze adviseurs, of met hun eigen onafhankelijke adviseur.

Resultaat

Het hypotheekproces is opnieuw uitgevonden. Binnen 10 minuten gratis een hypotheekaanbod, binnen 1 werkdag de offerte, binnen 5 werkdagen je hypotheek notaris-klaar. Door de inzet van nieuwe technologie is het van oudsher trage en ingewikkelde hypotheekproces directer, begrijpelijker en makkelijker

bijBouwe bepaalt namelijk realtime of ze een hypotheek willen verstrekken en daardoor weet een klant binnen 10 minuten met zekerheid hoeveel ze kunnen bieden op een specifiek huis, met daarbij de garantie dat het geld ook daadwerkelijk beschikbaar is wanneer de onderhandelingen positief uitpakken.

Eén van de grootste pijnpunten in de daadwerkelijke aanvraag van een Hypotheek: je geeft je hele "schoenendoos" met administratie aan een adviseur en hoopt er het beste van. Vervolgens blijkt na een aantal weken dat één document ontbreekt. Oh, en op dat document ontbreekt toch nog een stempel...
Als oplossing hiervoor is het actiecentrum ontworpen. De klant heeft inzicht in de benodigde gegevens en documenten voor zijn eigen aanvraag en kan dit zelf invullen en uploaden. Vervolgens is realtime de status van ieder document en de totale aanvraag zichtbaar.

De resultaten:
- We hebben meerdere klanten in 5 dagen naar de notaris gekregen, en één klant zelfs in 4 dagen.
- We staan bovenaan in de renteoverzichten.
- Actiecentrum wordt volop gebruikt.
- De eerste recensies zijn zeer positief met een gemiddeld waarderingscijfer van 8.7.
- Al meer dan 6000 mensen hebben een gratis hypotheek aanbod aangevraagd en de eerste hypotheken zijn al gepasseerd.

Overige informatie

bijBouwe is een initiatief van Dynamic Credit, dat zich sinds 2003 bezighoudt met het analyseren van hypotheekportefeuilles en het bieden van inzicht in de onderliggende risico’s. Sinds begin 2014 beheert Dynamic Credit op basis van deze ervaring hypotheekportefeuilles voor institutionele partijen die rechtstreeks in de Nederlandse markt willen investeren. Het totaal beheerd vermogen bedraagt momenteel meer dan 6 miljard euro.

Creative directors Durk Hattink en Johannes Lamers hebben de online & offline identiteit van bijBouwe ontworpen.

+ Voeg case toe