BimBimBikes: belangrijkste fietsverhuurplatform ter wereld

Omschrijving

Via het BimBimBikes platform kunnen huurders op 1648 locaties in 82 landen een fiets huren.

Doel

We hebben het gehele BimBimBikes platform vanaf de grond af aan opgebouwd. Daarbij hadden we een aantal doelen.

Ten eerste moest het platform schaalbaar zijn, zodat er heel veel verhuurders tegelijkertijd in hun eigen account aan de achterkant kunnen werken. Daarnaast was ook van belang dat de consument een razendsnelle site zou krijgen; niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Als laatste stelden we het doel dat BimBimBikes niet alleen een platform moest worden, maar dat het de hele organisatie van fietsverhuurders een stuk efficiënter zou maken.

We hebben ook apps gebouwd voor BimBimBikes: de MyBimBim app voor fietsverhuurders, zodat ze fietsen kunnen in- en uitscannen en een in-store app voor in de winkel, zodat huurders hun gegevens gemakkelijk digitaal kunnen invullen.

Resultaat

Werken voor BimBimBikes is een organisch proces; er is continue een ontwikkelteam dat in wekelijkse sprints nieuwe aanpassingen oplevert. Dit team draagt ook ideeën aan voor nieuwe ontwikkelingen en is altijd bezig met het optimaliseren van de conversie.

Inmiddels is BimBimBikes binnen 2 jaar uitgegroeid tot het belangrijkste fietsverhuurplatform ter wereld en dat maakt hen wereldmarktleider.

Overige informatie

Ook interesse in een online marktplaats? Bekijk onze website www.h1.nl en neem contact met ons op!

H1 Webdevelopment

Rotterdam
H1 Webdevelopment
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe