Binnen 24 uur een content platform in de lucht? Sure!

Omschrijving

Instanties werden overspoeld met vragen over de processierups. Er moest dus urgent één landelijk platform met betrouwbare informatie komen. In iets meer dan 24 uur lanceerden wij in opdracht van het Platform Processierups en het ministerie van LNV een stabiel, responsief en volledig toegankelijk WordPress platform.

Doel

Woensdag 3 juli, rond 10:00 uur: “Jullie hebben de buzz rondom de processierups wel meegekregen toch? Enige kans dat jullie ons kunnen helpen om binnen 24 uur een gedegen website in de lucht te krijgen? Er moet zo spoedig mogelijk één betrouwbaar landelijk informatiepunt komen.”

Dat was ongeveer de rode draad van het korte telefoongesprek dat we halverwege de ochtend met Arnold van Vliet hadden. Hij is voorzitter van het Kennisplatform Processierups i.o. De massale aanwezigheid van de eikenprocessierups houdt Nederland namelijk in haar greep. Deskundigen, artsen en GGD’s worden overspoeld met vragen. Minister Carola Schouten (LNV) beloofde actie en liet onder meer het Kennisplatform Processierups oprichten. En Arnold, de voorzitter van het platform, kent ons omdat we samenwerken aan een ander project voor de organisatie Nature Today.

Kijk, we roepen overal dat ons team happy wordt van een flinke uitdaging. Dus er was maar één antwoord mogelijk. Een grote smile en een overtuigd ja!

In het eerste uur na het telefoongesprek van welgeteld drie minuten werden de doelstellingen dingen steeds duidelijker:
-Het online platform moest doelgroepen zo snel mogelijk naar relevante informatie leiden;
-Editors hadden zo snel mogelijk toegang tot het platform nodig, zodat zij konden beginnen met het opvoeren van content;
-De minister van LNV zou dit platform als hét centrale informatiepunt benoemen. We moesten dus rekening houden met flinke verkeerspieken;
-Omdat het een site in opdracht van de overheid is, is ook webtoegankelijkheid enorm belangrijk.

Resultaat

De kern van de oplossing voor het Kennisplatform Processierups lag in de tool-stack die we hierboven al noemden: WordPress met een gestroomlijnd thema en een combinatie van kant en klare en zelfgebouwde plugins.

Hierdoor was ook de webtoegankelijkheid geen probleem. De Axe toegankelijkheidstest leverde scores op tussen 91-100 uit 100.

In dit geval hebben de bedrijfscultuur en de teamspirit een extra grote rol gespeeld. Er was geen moment van aarzeling. We konden, zeg maar, bij diverse mensen de twinkel in de ogen zien springen. 24 uur? Vet, dat gaan we gewoon fiksen!

Het was even hosselen, maar het resultaat mag er zijn. Op 4 juli om 19.00 uur is er een persbericht uitgegaan naar zo’n 200 journalisten. Een half uur later konden we de eerste bezoekers binnen zien komen. Al snel pakten nieuwskanalen het bericht op en zagen we het aantal bezoekers flink stijgen. Rond 22.00 uur piekte het aantal gelijktijdige bezoekers op 2.500, zonder dat het een probleem was voor de site. In totaal zijn er in de eerste 24 uur na lancering zo’n 60.000 sessies geweest, waarbij er ruim een half miljoen pagina’s zijn bekeken.

Overige informatie

“Het bedenken, bouwen, met tekst en foto’s vullen en het communiceren naar heel Nederland van Processierups.nu hebben we in ruim een dag gerealiseerd. We zijn ongelofelijk blij met de professionaliteit, flexibiliteit, enthousiasme en de communicatieve vaardigheden van het hele team van Level Level. Fantastisch om mee samen te werken. En het geeft natuurlijk een enorme kick als vervolgens veel media de weg naar de site vinden en positief zijn over de inhoud en de functionaliteit.”
Arnold van Vliet, Voorzitter Kennisplatform Processierups

Level Level

Rotterdam
Level Level
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe