BlueMed: innovatief SaaS-platform voor complexe wondzorg

Omschrijving

Het communicatieplatform Exsudo biedt zorgverleners de mogelijkheid om het zorgtraject van een complexe wond op een eenvoudige en duidelijke wijze digitaal op te slaan en veilig te delen met zowel andere zorgverleners als de patiënt.

Doel

BlueMed zet zich in voor betere wondzorg. Door slechte monitoring en communicatie duurt de genezing van complexe wondzorg onnodig veel langer dan zou moeten. Drie studenten van de TU Delft brachten deze problemen in kaart en schreven een prototype en een businessplan. Toen de studenten door het Erasmus MC werden uitgenodigd om langs te komen om het probleem met eigen ogen te zien, besloten ze om in samenwerking met GlobalOrange een communicatieplatform voor complexe wondzorg te ontwikkelen.

Resultaat

BlueMed biedt een totaaloplossing voor het domein wondzorg, waar andere aanbieders van EPD (electronisch patiënten dossiers) zich vooral richten op algemene zorg. Focus op dit specifieke domein ontbrak en de startup speelt hier slim op in. Gebruikers kunnen inloggen, foto’s uploaden, statussen doorgeven en onderling communiceren. De informatie kan met andere zorgverleners in de zorgketen veilig worden gedeeld, maar ook met de patiënt zelf.

Overige informatie

BlueMed, bestaande uit drie studenten van de TU Delft, won de Sustainable Health Challenge 2016, een wedstrijd voor studenten en young professionals met een innovatief idee voor in de zorg. Het helpt jonge, ambitieuze ondernemers verder op weg om hun idee meer vorm te geven.

GlobalOrange

Amsterdam
GlobalOrange
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe