Bollo app

Omschrijving

De Bollo app brengt Bollo de Beer, de mascotte van Landal GreenParks op een bijzondere manier tot leven. Kinderen kunnen nu niet alleen tijdens, maar ook voor en na hun vakantie met hem spelen. Ze maken muziek, spelen spelletjes, lezen verhaaltjes en kunnen afleveringen van RTL Telekids Bollo TV-serie kijken.

Doel

Er waren verschillende doelen. Bovenaan stond dat Landal een prachtige veilige app wilden maken voor alle vriendjes van Bollo die past bij het DNA van Landal.

Bovendien wilde Landal nieuwe gasten bereiken door het maken van een kwalitatief hoogstaande app.

Er is primair gekozen voor een retentie strategie: kinderen kennen Bollo van hun vakantie op een Landal park. Met de Bollo app bieden we kinderen ook na hun vakantie de gelegenheid om met Bollo te spelen en daarmee vergroten we de betrokkenheid met Bollo. Bollo wordt daardoor nog meer een synoniem voor een leuke vakantie.

In het kort: Bollo is vriend van het kind, Bollo = leuke vakantie = Landal, ouder boekt weer Landal.

Er is bewust gekozen voor een kind veilige app zonder commercie en advertenties.

Resultaat

Ver boven verwachting!

Landal heeft een enorme toename in betrokkenheid gezien na lancering van de app vanuit kinderen en ouders via het e-mailadres van Bollo, op de parken en als reactie op social berichten. Er is door gasten die geboekt hebben via het Contact Centre gerefereerd aan het enthousiasme over Bollo bij hun kinderen door het spelen met de app.

Show, don't tell! Dat doet de Bollo app. Hij is met liefde gemaakt en dat zie je. Een liefde die niet alleen heeft geresulteerd in een prachtige app en heel veel downloads maar ook heeft geleid tot een duurzame versterking van het merk Landal.

Overige informatie

Er is gebruik gemaakt van een bijzondere en arbeidsintensieve filmtechniek waarin de karakters eerst met klei worden gemaakt en vervolgens met behulp van computeranimaties tot leven komen. Deze techniek wordt ook wel marionetten genoemd en geeft de karakters meer textuur dan alleen computer geanimeerde karakters, waardoor het minder digitaal en natuurlijker aanvoelt. De ‘making of’ video is toegevoegd aan de app.

Zie ook het making off filmpje in de app of via deze link http://d21pnpwzwk9i9k.cloudfront.net/bollo_makingof.mp4

IJsfontein

Amsterdam
IJsfontein
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe