Bugaboo: Herimplementatie inriver PIM

Omschrijving

Herimplementatie inriver PIM binnen een complex productdata landschap.

Doel

Door de enorme hoeveelheid productinformatie die Bugaboo te verwerken heeft, ontstond jaren geleden al de behoefte naar een oplossing om alle productdata te kunnen managen. Omdat Bugaboo zag dat inriver PIM een solide oplossing is voor de branche waarin ze opereren, was de keuze voor inriver PIM snel gemaakt. Het PIM-systeem werd in eerste instantie voor een groot deel door Bugaboo zelf in beheer genomen. Toen het landschap steeds complexer werd en meer verkoopkanalen toegevoegd moesten worden, ging de organisatie op zoek naar een ervaren PIM-partner. Een partner die kon helpen met het complexe landschap waarin Bugaboo opereert. Bugaboo kwam bij XSARUS uit vanwege onder andere het bewezen trackrecord aan PIM-implementaties.

Resultaat

XSARUS nam de bestaande inriver PIM installatie onder de loep en implementeerde eerst een verbeterd en uitgebreider product data model. Vervolgens werd de inrichting van het systeem aangepakt en geüpdatet. Dankzij deze ‘herimplementatie’ past inriver beter in het complexe productlandschap van Bugaboo. De talloze configuratiemogelijkheden van de Bugaboo producten kunnen nu veel beter gemanaged worden binnen inriver PIM.

Waar inriver standaard al enorm veel mogelijkheden biedt, heeft XSARUS voor Bugaboo een groot aantal maatwerktoevoegingen gedaan om inriver nóg efficienter in te kunnen zetten.

Succesfactoren inriver voor Bugaboo
Er zijn drie factoren die het inriver PIM systeem voor Bugaboo een succes maken:

1. Snelheid
Snel en efficiënt waarde creëren, bijvoorbeeld het op de markt brengen van nieuwe producten, maar ook productgegevens die overal juist en volledig worden weergegeven.

2. Flexibiliteit
Alle benodigde productinformatie wordt op de juiste manier verzameld, verrijkt en gepubliceerd voor alle verschillende internationale verkoopkanalen. Er kan flexibel omgegaan worden met alle verschillende eisen waaraan productinformatie moet voldoen.

3. Schaalbaarheid
Opschalen naar meer producten is geen big deal meer, de time-to-market is sterk verkort. Dankzij het PIM systeem draait Bugaboo haar hand niet meer om voor het publiceren van een grote hoeveelheid producten.

Overige informatie

De digitale wereld is in continue ontwikkeling, dit geldt ook voor product data. Het is een ongoing proces, waaraan Bugaboo en XSARUS samen blijven werken. In tweewekelijkse sprints wordt gewerkt om steeds verbeteringen aan het product informatie management proces en systeem door te voeren.

XSARUS

Middelharnis
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.

Disciplines

Type oplossing

Tags

+ Voeg case toe