BVA Auctions platform

Omschrijving

Geïntegreerd en robuust veilingplatform met het oog op groei gebouwd

Doel

Ontwikkelen en veiligstellen van het gehele online landschap voor het grootste online veilinghuis van Nederland.

Resultaat

Dankzij het succesvol afronden van meer dan 11.000 online veilingen zijn BVA Auctions op dit moment het grootste online veilinghuis van Nederland met een aantal van 3.800.000 verkochte objecten. Als online partner van BVA Auctions heeft Info.nl sinds 2008 de hele online omgeving ontwikkeld en beveiligd. Hierdoor vormt het een van de meest succesvolle, robuuste en veilige e-commerce platforms in Nederland. Dit droeg bij aan zestig miljoen pageviews en ongeveer een miljoen unieke bezoekers per maand en een veertienvoudige groei in online verkeer over een periode van twee jaar.

Data-integratie, personalisatie en mikken op gedrag

De belasting van een online veilinghuis met een dergelijke capaciteit kan zeer intensief zijn, met soms meer dan twee miljoen pageviews per uur. Het faciliteren van een stabiele en uiterst veilig netwerk was van het grootste belang in de door ons gebouwde slimme gegevensintegratie. Het gepersonaliseerde dashboard van elke bieder – met volledig geoptimaliseerd en real-time volgen van biedingen en kavels – en een iPhone app, spelen een prominente rol in de platformstructuur. Samen met de door ons ontwikkelde oplossing voor gedragafstemming - waarbij bieders een gepersonaliseerd assortiment van percelen krijgen aangeboden op basis van hun surf- en biedgewoonten – vormt dit slechts enkele van de succesfactoren van het platform.

Verder reiken

De flexibiliteit van het platform maakt het mogelijk om nieuwe gebruikers te bereiken dankzij het brede spectrum aan online kanalen. Zo werd in januari 2011 de eerste Facebook sieradenveiling gehouden. Bovendien kan het platform ook onder White Label condities worden bediend om zo nieuwe soorten veilingen te ontwikkelen, zoals onroerend goedveilingen die gecombineerde veilingsystemen toepassen. Hierdoor beschikt men over instellingen waarbij veiligheid centraal staat en altijd is gegarandeerd, ongeacht het gebruik.

Hand in hand verder gaan

De door Info.nl succesvol uitgevoerde stappen werden mogelijk gemaakt dankzij een uiterst positieve en productieve relatie met het kernteam van BVA.

INFO

Amsterdam
INFO
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe