Cadac.Store

Omschrijving

Cadac.Store is een unieke B2B e-commerce omgeving waar klanten complexe design software van o.a. Autodesk kunnen kopen en verlengen tegen de laagste prijs, mét de allerhoogste servicegraad.

De e-commerce omgeving is volledig geïntegreerd met alle back-end systemen van Cadac Group.
Dit biedt een ongeëvenaarde klantervaring binnen de branche.

Doel

Het digitaal verkopen van complexe abonnementen voor licentie-software van Autodesk vindt overal ter wereld nog plaats via ouderwetse offertes van accountmanagers. Wij werden door Cadac Group uitgedaagd de meest gebruiksvriendelijke en servicegerichte e-commerce omgeving ter wereld te ontwikkelen in de markt van AutoDesk software op basis van een vooruitstrevende cloud strategie.

De store vormde bovendien het startsein van een totale een digitale transformatie voor Cadac Group. Volledige integratie met alle achterliggende administratieve processen en systemen was daarom vereist. CRM, finance, purchase en de overige klantsystemen moest binnen 7 maanden bij de eerste oplevering (MVP) werken. Met gepersonaliseerde marketing automation en dito content. Die momenteel verder ontwikkeld wordt. Daar bovenop moesten we elke licentiehouder na inlog een persoonlijk aanbod kunnen tonen op basis van de bestelhistorie en berekende omzetpotentie.

Dat is gelukt. De extreem strakke deadline is gehaald, het MVP converteerde meteen succesvol volgens begroting en de Cadac Group heeft de eerste Autodesk store ter wereld met deze uitgebreide mogelijkheden.

Resultaat

Cadac Group richtte een aparte entiteit op om samen met Have A Nice Day in startup-vorm het platform neer te zetten. Have A Nice Day gaf vorm aan het team en de uitrol binnen Cadac in een agile framework.

EPiServer Commerce is het kloppend hart; het is 100% zelfstandig geïntegreerd met 9 systemen. Waaronder Microsoft dynamics CRM en Exact Online. De gehele stack draait in Microsoft Azure. Zie uitleg: https://vimeo.com/198016324

Tijdens customer journey workshops ontdekten we dat gebruikers en buyers vaak niet wisten welke licenties ze precies hadden. Het webconcept kreeg daarmee twee belangrijke pijlers:
1: Verkoop van nieuwe licenties
2: Beheer van de complexe licenties en verlengingen bij bestaande gebruikers

Voor beiden is een indrukwekkende omgeving gerealiseerd. Wij ontwikkelden alles: van strategie tot UX, branding, visual design, contentontwikkeling en marketing-automation.

De store ging live in december 2016. Inmiddels zijn de eerste begrotingen gehaald. Vanaf februari 2017 realiseerden we een enorme kostenbesparing, doordat alle verlengingen van de software die Cadac Group verkoopt ook via het platform gaan lopen. Hierdoor is tot 70% minder tussenkomst van Cadac medewerkers nodig. Zij kunnen zich focussen op de uitzonderingen en het ‘klaarzetten van winkelwagens’.

Cadac wint dus. Net als hun klanten, want nergens anders krijgt men de laagste prijzen in de markt én snellere service. Tel daar het extreem hoge kennis- en serviceniveau van Cadac als Autodesk Platinum Partner bij op. Door Cadac Store is Cadac Group met afstand de meest efficiënte online Autodesk reseller ter wereld geworden.

Bureau(s) waarmee is samengewerkt

Overige informatie

Have A Nice Day

Den Bosch
Have A Nice Day
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe